Hlavní obsah

Škoula bude bojovat o smlouvu na Floridě

Český hokejový obránce Martin Škoula bude bojovat o angažmá na Floridě. Vedení Panterů pozvalo vítěze Stanleyova poháru z roku v roce 2001 v dresu Colorada do tréninkového kempu před nadcházející sezónou kanadsko-americké NHL a v případě, že Škoula přesvědčí o svých kvalitách, je připraveno nabídnout mu smlouvu. Rodák z Litoměřic působil naposledy v Minnesotě, kde mu skončil kontrakt.

Článek

"Potřebujeme získat do obrany zkušenost," řekl asistent generálního manažera Floridy Randy Sexton. Společně s českým bekem bude o šanci na novou smlouvu bojovat i švédský zadák Christian Bäckman. "Oba odmítli naši nabídku na začátku, když se otevřel trh s volnými hráči. Teď máme šanci posoudit jejich schopnosti a to, jak by zapadli do našeho týmu," uvedl Sexton.

Devětadvacetiletý Škoula odehrál v NHL za Colorado, Anaheim, Dallas a Minnesotu doposud 724 zápasů, v kterých vstřelil 41 branek a připsal si 144 asistencí. Jeden z kandidátů na start v českém reprezentačním dresu na únorových olympijských hrách ve Vancouveru přidal dalších 79 startů v play-off. V posledních třech letech vynechal jen čtyři utkání.

Reklama

Související témata: