Hlavní obsah

Návštěvu Pittsburghu v Bílém domě narušilo počasí

WASHINGTON

Prezident USA přijal v Bílém domě vítěze Stanleyova poháru. Barack Obama se měl s hokejisty Pittsburghu původně setkat pod širým nebem, ale kvůli počasí byl čtvrteční ceremoniál přesunut do Východního pokoje.

Foto: Jason Reed, Reuters

Americký prezident Barack Obama a kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby drží Stanley Cup při návštěvě Bílého domu.

Článek

Obama při setkání ocenil, že Pittsburgh vzal po vítězství ve finále play off NHL nad Detroitem pohár na cestu, aby ho ukázal fanouškům. "Několikrát s ním rybařili, zastavili se na grilováních. Byli ve školách, udělali radost dětem v nemocnicích," citovala agentura AP prezidenta.

Obama od hráčů stejně jako v minulosti jeho předchůdci dostal dres Penguins se svým jménem a číslem 44, které symbolizuje jeho pořadí v seznamu amerických prezidentů. Český vítěz poháru Petr Sýkora, který si po odchodu z Pittsburghu hledá nové angažmá, na ceremoniálu chyběl.

Před návštěvou Bílého domu se hokejisté Penguins zúčastnili tréninkového kempu pro děti z Washingtonu. "Také o tom je triumf ve Stanley Cupu. Nejde jen o to zapsat se mezi hokejové velikány, ale člověk také musí myslet na ostatní," dodal Obama.

Reklama