Hlavní obsah

Havlát se Sýkorou zařídili výhru Minnesoty nad Chicagem

Český hokejový útočník Martin Havlát z Minnesoty zařídil dvěma góly výhru 3:0 v přípravném utkání před novým ročníkem NHL proti Chicagu, odkud v létě do týmu Wild přišel. Stejně jako Havlát oblékl dres Minnesoty poprvé i Petr Sýkora a v závěru nedělního zápasu se také zapsal mezi střelce. O vítězství Colorada nad St. Louis 2:1 rozhodl po 48 vteřinách prodloužení Milan Hejduk.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Martin Havlát (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Minnesoty vstřelenou branku v přípravném utkání s Chicagem.

Článek

Havlát nastoupil v útoku s Benoitem Pouliotem a Sýkorou a prosadil se hned při prvním střídání. Po pohledné kombinaci a Pouliotově přihrávce se trefil už po 84 vteřinách hry. "Byla to skvělá přihrávka. Měl jsem odkrytou bránu," pochvaloval si pro deník Pioneer Press Havlát, který s Wild podepsal v létě jako volný hráč šestiletou smlouvu celkem na 30 miliónů dolarů. "Byla to krásná akce. Měl jsem nejlepší lístky v aréně, byl jsem hned za nimi," vtipkoval Sýkora.

Další ránu zasadil Chicagu, kde strávil uplynulé tři sezóny, osmadvacetiletý Havlát v 54. minutě při přesilovce pěti proti třem. Necelé tři minuty před koncem přišla i Sýkorova chvíle, když skóroval po přihrávce Owena Nolana.

Sýkora tvrdil, že mu chtěl puk vrátit, ale nakonec sám prostřelil gólmana Coreyho Crawforda. "Nejsem velkým fanouškem gólů v přípravných zápasech. Raději si je schovávám na sezónu," dodal dobře naladěný Sýkora, který letos slavil zisk Stanleyova poháru s Pittsburghem a v uplynulém týdnu jako volný hráč podepsal s Wild roční kontrakt na 1,6 miliónu dolarů.

Zatímco Havlát a Sýkora se sžívají s novým prostředím, v dresu Colorada rozhodla stálice, která už načíná v klubu jedenáctý ročník. Hejduk se mohl trefit proti St. Louis už v první třetině při úniku v oslabení. Neuspěl sice, ale gólmana Tye Conklina překonal v prodloužení a zajistil Avalanche výhru.

Jedním gólem pomohl k vítězství New Yorku Islanders nad Edmontonem 3:1 Radek Martínek. Český obránce otevřel skóre v šesté minutě utkání, hraného v Saskatoonu.

Gólman Tomáš Vokoun z Floridy inkasoval pětkrát na ledě Calgary při porážce 2:5. Za vítěze se i v druhém utkání při svém comebacku do NHL po šesti letech prosadil jednačtyřicetiletý kanadský útočník Theoren Fleury. Ve čtvrtek proti Islanders rozhodl v nájezdech, tentokrát se předvedl i ve hře gólem a asistencí.

Přípravné zápasy před startem NHL
Minnesota - Chicago 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 2. a 54. Havlát, 58. Sýkora.
Boston - Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) - hráno v Québeku
Branky: 5. Ryder, 34. Kobasew - 42. Georges (Plekanec).
Calgary - Florida 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky: 25. Glencross, 29. Iginla, 36. Langkow, 48. O. Jokinen, 48. Fleury - 6. Booth, 41. Weiss. Tomáš Vokoun (Florida) odchytal celý zápas, z 36 střel inkasoval pět branek a úspěšnost zákroků měl 86,11 procenta.
New York Islanders - Edmonton 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) - hráno v Saskatoonu
Branky: 6. Martínek, 14. Bailey, 27. Moulson - 34. O´Sullivan.
Colorado - St. Louis 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky: 44. Galiardi, 61. Hejduk - 14. E. Johnson.

Reklama

Související témata: