Hlavní obsah

Patnáct minut strachu. Obránce po srážce v NHL skončil v nemocnici

Praha

Nepříjemný okamžik zažil hokejový obránce Toronta Jake Muzzin při utkání předkola play off NHL proti Columbusu. Po nešťastné srážce musel být převezen do nemocnice. Podle serveru ESPN může jedenatřicetiletý Kanaďan hýbat všemi končetinami.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Obránce Toronta Jake Muzzin byl po nešťasté srážce převezen do nemocnice. Měl by být v pořádku.

Článek

Ke srážce došlo ve třetí třetině, když Toronto vedlo 3:0. Muzzin bojoval o puk za brankou, ale do zad se mu opřel Pierre-Luc Dubois, obránce ztratil rovnováhu a narazil do nohy Olivera Bjorkstranda.

Muzzin se pokusil po pádu vstát, zatřepal nohami a zdálo se, že bude v pořádku, ale nakonec zůstal ležet na ledě patnáct minut. Zdravotnický personál mu nakonec pomohl na nosítka a následně byl převezen do nemocnice. „Nebylo příjemné tohle vidět, když si lehl a nemohl se hýbat," řekl k celé situaci brankář Frederik Andersen.

Kapitán Maple Leafs John Tavares označil Muzzina za válečníka. „Co přináší našemu týmu, je neměřitelné. Je obtížné tohle vidět, zvláště když toho chlapa milujete. Všechny příznaky jsou ale nyní pozitivní," řekl po zápase.

Toronto porazilo Columbus 3:0 a vyrovnalo sérii na 1:1 na zápasy. „Žádný hokejový zápas není tak důležitý, zdraví je důležitější, myslíme na něj," dodal obránce Columbusu Zach Werenski.

Reklama

Související témata: