Hlavní obsah

VIDEO: Fleury prostřelil Vokouna, jeho comeback si přejí i protihráči

CALGARY

Je mu už jednačtyřicet, ale pořád dokáže svou hrou pořádně rozpálit hokejové fanoušky. Především ty fandící Calgary Flames, kde Theoren Fleury strávil většinu své kariéry v NHL a letos se ve stejném dresu po šestileté pauze a eskapádách s alkoholem pokouší o návrat mezi nejlepší hokejisty světa. V noci na pondělí odehrál další přípravný zápas a přispěl gólem a přihrávkou k vítězství nad Floridou.

Foto: Todd Korol , Reuters

Theoren Fleury se raduje v dresu Calgary Flames

Článek

Ačkoli byl Fleury v neděli suverénně nejstarším hráčem, na ledě patřil k těm nejlepším. Ve druhé třetině nejprve přihrál na branku Langkowovi a ve třetí části se o další gól postaral sám. Dostal se k odraženému puku a z nájezdu překonal Tomáše Vokouna bekhendovou střelou.

"Cítím se čím dál lépe a myslím, že už se moje hra začíná podobat tomu, jaký hokej bych chtěl předvádět," říkal po zápase Theoren Fleury. "Ale hlavně cítím obrovskou vděčnost za to, že jsem vůbec dostal tuhle šanci," s pokorou komentuje svoje dosavadní vystoupení.

Jeho útok s Glencrossem a Langkowem zařídil proti Floridě tři z pěti branek Calgary. A jednačtyřicetiletý Fleury za svými o dost mladšími spoluhráči v ničem nezaostával. Přitom když šestadvacetiletý Curtis Glencross začal chodit na základní školu, tak Fleury v roce 1989 slavil poslední triumf Calgary ve Stanley Cupu. Dodnes patří mezi vůbec největší legendy Flames.

A dostatek úcty si postavou malý hokejista vysloužil i u protihráčů. "Měl jsem chuť mu poklepat na záda a popřát hodně štěstí. Vždyť je to borec, na kterého jsem koukal jako kluk s otevřenou pusou. Přeji mu jen to nejlepší. Je fajn, že je zpátky a navíc hraje tak dobře," vykládal po nedělním zápase útočník Floridy Stephen Weiss.

Reklama

Související témata: