Hlavní obsah

Hejduk musel slevit, nová smlouvu mu vynese o milión méně

Hokejový útočník Milan Hejduk z Colorada bude mít v sezóně 2010/11 plat o téměř milión dolarů nižší než v nadcházejícím ročníku kanadsko-americké NHL. Zatímco dřívější kontrakt s vedením Avalanche mu zajišťoval roční příjem 3,9 miliónu dolarů, nová smlouva, podepsaná ve čtvrtek, mu zaručuje třímiliónový plat. Informoval o tom deník Denver Post.

Článek

Třiatřicetiletý český reprezentant, jehož jméno figuruje v širší nominaci na olympijské hry ve Vancouveru, se po nadcházející sezóně mohl stát takzvaným nechráněným volným hráčem a mohl tak vyjednávat o smlouvě se všemi kluby NHL. Rodák z Ústí nad Labem se však v předstihu dohodl na pokračování v Denveru.

"Nechtěl jsem, abychom to řešili v průběhu sezóny. Nemám rád ty kecy. Je to lepší, že se můžete soustředit na hokej. Věděl jsem, že chci zůstat v Coloradu, a nechtěl jsem jít někam jinam. Mně i mojí rodině se tady líbí," řekl Hejduk, který dres Colorada obléká od roku 1998.

První smlouvu s Avalanche podepsal poté, co se radoval z triumfu na olympijských hrách v Naganu. V roce 2001 pomohl Coloradu k triumfu ve Stanley Cupu a o dva roky později získal díky 50 gólům cenu pro nejlepšího střelce základní části ligy.

V NHL zatím Hejduk odehrál 783 zápasů, v kterých získal 657 kanadských bodů za 312 branek a 345 asistencí. Dalších 109 startů a 75 bodů přidal v play-off.

Reklama