Hlavní obsah

Škoula nepřesvědčil Columbus, dál shání angažmá

COLUMBUS

Hokejový bek Martin Škoula nepřesvědčil ani další tým NHL. Nejdříve ho odmítla Florida, nyní také Columbus. Devětadvacetiletý člen širší nominace na únorové olympijské hry ve Vancouveru je tak po skončení smlouvy v Minnesotě nechráněným volným hráčem a dál shání angažmá.

Článek

Blue Jackets místo po Škoulovi sáhli po švédském obránci Antonu Stralmanovi z Calgary výměnou za výběr ve třetím kole draftu v příštím roce, uvedl deník The Columbus Dispatch.

Během zkoušky odehrál dva zápasy

Škoula byl na zkoušce v Columbusu od čtvrtka a odehrál dva přípravné zápasy. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 s Coloradem nastoupil v sobotu při výhře v Bostonu 4:2 i při nedělní porážce s Nashvillem 2:4. Nebodoval a měl na kontě jeden záporný bod za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Poslední tři roky strávil Škoula v Minnesotě a v uplynulé sezoně si připsal v 81 zápasech 16 bodů za čtyři branky a 12 asistencí. Celkem odehrál v NHL za Colorado, Anaheim, Dallas a Minnesotu na kontě 724 zápasů, v kterých vstřelil 41 branek a připsal si 144 asistencí. V play off přidal v 79 duelech jeden gól a 13 přihrávek.

Třiadvacetiletý Stralman mění působiště v krátké době už podruhé. Calgary jej získalo teprve na konci července z Toronta. Účastník posledních tří mistrovství světa odehrál za dvě sezony v Torontu 88 zápasů a připsal si 22 bodů za čtyři branky a 18 asistencí. Působil i na farmě v AHL. V posledním roce nováčkovské smlouvy si vydělá 731 tisíc dolarů, takže bude pro Blue Jackets levnější než Škoula, který v uplynulé sezoně v Minnesotě bral 1,9 milionu dolarů.

Reklama