Hlavní obsah

Krejčí nakonec start sezóny stihne, je připravený hrát

BOSTON

Hokejový útočník David Krejčí nakonec stihne start nové sezóny NHL a je připravený nastoupit ve čtvrtek v dresu Bostonu proti Washingtonu. Třiadvacetiletý centr se dával přes léto dohromady po červnové operaci pravé kyčle a jeho pauza se odhadovala na čtyři až šest měsíců.

Článek

Krejčí sice nenastoupil za Bruins v žádném přípravném utkání, ale naplno se věnoval bruslení a dohánění fyzičky. "Jsem připravený," citoval Krejčího deník Boston Herald.

Rodák ze Šternberku, který před operací uzavřel s Bruins novou tříletou smlouvu na 11,25 miliónu dolarů, v pondělí už bez úlev absolvoval celý trénink. "Byl jsem na ledě už přes měsíc, rozhodně jsem hokej nezapomněl a jsem připravený do toho jít. Jsem připravený hrát tolik času, kolik mi trenér dá. Byl jsem poslední čtyři týdny na ledě přes dvě hodiny denně," doplnil.

Krejčí v uplynulé sezóně zazářil a v 82 zápasech základní části nasbíral 73 bodů za 22 branek a 51 asistencí. Skončil v kanadském bodování celkově na 32. místě a byl po Patriku Eliášovi z New Jersey a Martinu Havlátovi z Chicaga třetím nejproduktivnějším Čechem. V 11 zápasech play off přidal dvě trefy a šest přihrávek.

Reklama