Hlavní obsah

Hokejista Shanahan v New Jersey těsně před sezónou skončil

Hokejový útočník Brendan Shanahan těsně před začátkem nového ročníku NHL odchází z New Jersey. Čtyřicetiletý Kanaďan se nevešel do týmu a s vedením Devils se dohodl na ukončení roční smlouvy, kterou podepsal začátkem srpna.

Článek

"Když jsem prodlužoval smlouvu, dohodli jsme se, že když nebudu mít takovou výkonnost, kterou od sebe očekávám, budu moci odejít," citovala Shanahana agentura Reuters. "Není to tom, že by na to Brendan neměl. Je to o tom, že máme výjimečné mladé hráče, kteří musí hrát, aby rostli," uvedl generální manažer Devils Lou Lamoriello.

Shanahan zatím neprozradil, kde a zda vůbec zahájí svou dvaadvacátou sezonu v NHL. "V nejbližších týdnech se budu věnovat rodině a pak se rozhodnu, co bude dál," prohlásil.

Shanahan se do New Jersey, které ho v roce 1987 draftovalo jako druhého v celkovém pořadí, vrátil jako volný hráč letos v lednu a ve zbývající části ročníku odehrál 34 zápasů s bilancí šesti gólů a osmi asistencí. V srpnu pak podepsal s týmem roční smlouvu na jeden milion dolarů.

Zkušený útočník je s 656 góly jedenáctým nejlepším střelcem v historii NHL. Během kariéry nasbíral 1354 bodů a nastupoval za Hartford, St. Louis, New York Rangers a Detroit, se kterým třikrát vyhrál Stanley Cup.

Devils vstoupí do nové sezóny v sobotu duelem proti Philadelphii.

Reklama