Hlavní obsah

Vokoun doufá, že tentokrát to Floridě vyjde

HELSINKY/PRAHA

Nová sezóna NHL se v zámoří rozjela už v noci na pátek, ale Tomáš Vokoun by si v brance Floridy měl odbýt premiéru až v pátek večer. V helsinské Hartwall Areně proti hokejistům Chicaga.

Článek

V minulé sezóně byl 33letý Čech druhý v procentuální úspěšnosti zásahů z celé ligy, přesto se Vokounův pocit v závěru ročníku blížil frustraci. Kouč Peter DeBoer českého gólmana často střídal s Craigem Andersonem a nakonec se Panteři o jediný bod nedostali do play off.

Anderson sice odešel do Colorada, jenže DeBoer vyhlásil, že o post jedničky se český brankář bude muset utkat se Scottem Clemensenem, který přišel z New Jersey. Možná i proto vyrazil Vokoun na led už v červenci, dlouho předtím než jeho spoluhráči.

„Vypadá skvěle. Štíhlejší, ve větší pohodě. Líbí se mi, že začal tak brzy. V minulých letech neměl nejlepší starty do sezóny,“ těší DeBoera. „Chci, aby Tomáš věděl, že mám k němu respekt, i když s ním neprobírám každé rozhodnutí z očí do očí,“ řekl floridský kouč deníku Sun-Sentinel.

„Jediné, na co se člověk v brance může spolehnout, je on sám. Moje práce je stejná. Chytám puky. A zase se budu snažit dělat to co nejlépe. Tak, aby Florida hrála play off,“ sdělil Vokoun. Panteři totiž osmkrát v řadě nebojovali o Stanley Cup.

Reklama

Související témata: