Hlavní obsah

Carolina rozstřílela Floridu 7:2, Vokouna střídal v brance Salák

RALEIGH

Hokejisté Floridy utrpěli v pátečním utkání NHL debakl, když prohráli na ledě Caroliny 2:7. Tomáš Vokoun vydržel v brance Panterů do 42. minuty, po pátém inkasovaném gólu přenechal místo svému krajanovi Alexandru Salákovi.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Michael Frolík z Floridy (vpravo) vstřelil v zápase s Carolinou jeden gól.

Článek

Rodák ze Strakonic, který strávil předchozí dvě sezóny ve finském Turku, tak prožil zkrácenou premiéru v NHL. Během závěrečných 18 minut čelil Salák sedmi střelám, z nichž dvě pustil. Jeden gól Panthers vstřelil český útočník Michael Frolík.

Na hráčích Floridy jako by byl ještě patrný časový posun po návratu z Evropy, kde o minulém víkendu vstoupili do sezony dvěma zápasy s Chicagem v Helsinkách. První duel na americké půdě jim vůbec nevyšel. Brankář Vokoun se stal obětí fatálních chyb spoluhráčů a čelil řadě rychlých protiútoků a přečíslení ze strany soupeře. Prvních sedm minut odolával, pak však během deseti minut třikrát inkasoval.

"Klobouk dolů před výkonem Caroliny. Skvěle sehráli zejména první třetinu, po úvodních dvaceti minutách bylo po zápase," prohlásil trenér Panterů Peter DeBoer. "Dělali jsme hrozné chyby, ztráceli puky a soupeř toho dokázal využít," dodal. Na sedmi gólech Caroliny se podílelo dohromady dvanáct hráčů. "Byl to náš letošní třetí zápas a někteří hráči už mohli začít být trošku nervózní, že se nezapsali do statistik. Věřím, že po dnešku získali trochu sebevědomí," poznamenal kouč Caroliny Paul Maurice.

Dallas poprvé vyhrál

V dalším pátečním zápasu zvítězil Dallas 5:2 na ledě Calgary. Hosté si tak připsali premiérové vítězství v nové sezóně, naopak domácí Flames po čtyřech úvodních výhrách poprvé prohráli.

"Nehráli jsme úplně špatně, ale podali jsme horší výkon než v předchozích zápasech. Nevím, jestli to bylo únavou nebo ztrátou koncentrace, ale udělali jsme několik chyb a Dallas je dokázal potrestat," řekl po utkání útočník Calgary Fredrik Sjöström.

Hráčům Dallasu se povedly začátky prvních dvou třetin. Úvodní gól vstřelil Mike Ribeiro už po 62 sekundách hry, na 2:0 zvýšil Brian Sutherby 55 sekund po zahájení druhé dvacetiminutovky.

"Dva góly na začátku třetin nám samozřejmě ohromně pomohly. Zápasu udaly tón. Mohli jsme pak hrát v klidu hrát svoji hru," pochvaloval si brankář Alex Auld, který k výhře Dallasu pomohl 21 úspěšnými zákroky.

Calgary - Dallas 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky: 25. Phaneuf, 46. Bourque - 2. Ribeiro, 21. Sutherby, 30. Wandell, 50. Eriksson, 60. B. Richards. Střely na branku: 23:30. Diváci: 19.289.
Carolina - Florida 7:2 (3:0, 1:1, 3:1)
Branky: 8. Kostopoulos, 11. T. Ruutu, 18. J. Jokinen, 34. Whitney, 42. Cullen, 56. Brind'Amour, 56. Harrison - 37. Matthias, 58. Frolík. Tomáš Vokoun odchytal za Floridu 42 minut, z 26 střel inkasoval 5 gólů a úspěšnost zásahů měl 80,8 procenta. Alexander Salák odchytal za Floridu 18 minut, ze 7 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 71,4 procenta. Střely na branku: 33:27. Diváci: 13.597.

Reklama

Související témata: