Hlavní obsah

Český hokejista Smoleňák se vrací z Chicaga do Tampy Bay

TAMPA BAY

Český hokejista Radek Smoleňák se vrací po dvou týdnech do Tampy Bay. Ta jej získala zpět z Chicaga, které zařadilo dvaadvacetiletého útočníka na listinu volných hráčům. Z Tampy hned Smoleňák putoval na farmu do Norfolku do nižší AHL. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

Stejným způsobem se Smoleňák stěhoval 25. září do Chicaga, ale vedení Lightning mělo v případě opětovného zařazení na takzvaný waiver list ze strany Blackhawks možnost jej získat zpět.

Do Chicaga přestoupil Smoleňák těsně před odletem mužstva do Evropy. Zahrál si přípravný zápas v Curychu proti Davosu, v němž přispěl dvěma góly k výhře 9:2, i při porážce v souboji o Victoria Cup s Curychem 1:2. V Helsinkách ve dvou zápasech NHL proti Floridě se do sestavy nevešel. Nastoupil jen ve čtvrtek při porážce v Detroitu 2:3 a na ledě strávil necelých pět minut.

Smoleňák v minulém ročníku debutoval v NHL v dresu Tampy a v šesti zápasech si připsal jednu asistenci. Jinak působil v Norfolku, kde v 71 utkáních AHL zaznamenal 49 bodů za 24 branek a 25 gólů. Do zámoří odešel v roce 2004 z Kladna a hrál nejdříve dva roky v juniorské OHL za Kingston Frontenacs. V roce 2005 jej draftovala ve třetím kole Tampa a o rok později s ní uzavřel tříletou nováčkovskou smlouvu. Pak hrál na farmách v Johnstownu a Springfieldu v AHL, v Mississippi v ECHL a Norfolku.

V květnu se rozhodl po pěti letech opustit Severní Ameriku a vydat se do Kontinentální ligy. Podepsal roční smlouvu s Nižněkamskem, ale na konci srpna v týmu předčasně skončil a před čtyřmi týdny uzavřel roční kontrakt s Tampou Bay, kam se po krátkém angažmá v Chicagu opět vrátil.

Reklama

Související témata: