Hlavní obsah

Kotalík s Prospalem pomohli k výhře Rangers

NEW YORK

Čeští útočníci v dresu New York Ranger Aleš Kotalík a Václav Prospal se podíleli na vítězství svého týmu v zámořské NHL nad Anaheimem 3:0. Kotalík svou brankou otevřel skóre zápasu, Prospal si připsal bod za asistenci. Ve druhém nedělním utkání zdolal Vancouver Dallas 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Henny Ray Abrams, ČTK/AP

Aleš Kotalík (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z New York Rangers Ryanem Callahanem z branky.

Článek

Celé dvě třetiny odolával gólman Kačerů Jean-Sebastien Giguere střelám domácích hráčů Rangers. Až ve třetí minutě třetí části byl překonán. Postaral se o to v přesilové hře Kotalík, jenž využil přihrávky Del Zotta od modré a z levé strany z úhlu poslal svůj tým do vedení.

I při druhé brance Rangers byl Kotalík na ledě. Do gólové akce se však nezapojil. Hlavní roli v ní sehrál jeho krajan Prospal, jenž v další početní výhodě našel pohotovou přihrávkou od levého mantinelu zcela volného Anisimova, který překonal gólmana Anaheimu podruhé.

Na konečných 3:0 pečetil gólem do prázdné brány Daniel Girardi. Gólman Rangers Steve Valiquette, který poprvé v sezóně dostal přednost před týmovou jedničkou Henrikem Lundqvistem, vychytal čisté konto, které věnoval svému čtyřměsíčnímu synovi.

V druhém nedělním utkání NHL zdolal Vancouver Dallas až po samostatných nájezdech. Vítěznou branku si připsal Wellwood.

Vancouver - Dallas 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 15. Kesler, 37. Burrows, 47. Mitchell, rozhodující nájezd Wellwood - 7. Ribeiro, 45. B. Richards, 59. Benn. Zásahy brankářů: Luongo 35/32 - Turco 25/22. Hvězdy zápasu: H. Sedin (VAN), Ribeiro (DAL), Wellwood (VAN). Diváci: 18 810.
NY Rangers - Anaheim 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky: 43. Kotalík, 55. Anisimov (Prospal), 59. Girardi. Zásahy brankářů: Valiquette 18/18 - Giguere 37/35. Hvězdy zápasu: Valiquette, Kotalík, Prospal (všichni NYR). Diváci: 18.200.

Reklama