Hlavní obsah

Zraněný Daniel Sedin bude čtyři až šest týdnů chybět Vancouveru

VANCOUVER

Švédský hokejový útočník Daniel Sedin bude se zlomenou nohou čtyři až šest týdnů chybět Vancouveru. Čtyřiadvacetiletá opora Canucks se zranila ve středečním utkání proti Montrealu, kdy jej zasáhla střela spoluhráče Alexe Edlera. Sedin utkání dohrál, připsal si dokonce tři asistence, ale páteční rentgenové vyšetření odhalilo zlomeninu.

Článek

Sedin, který nastřílel za poslední tři sezóny za Canucks v průměru přes třicet branek za sezónu, si celkem připsal ve čtyřech zápasech nového ročníku čtyři asistence. Pro Daniela Sedina, který stejně jako jeho dvojče Henrik podepsal s Canucks před sezónou novou pětiletou smlouvu na 30,5 miliónu dolarů, je to první vážnější zranění v zámořské kariéře.

"Je to nešťastné, ale doteď jsem měl štěstí, odehrál jsem spoustu zápasů za posledních devět let. Řekli mi, že to bude na čtyři až týdnů, tak doufám, že z toho budou jen tři," řekl Daniel Sedin, jenž byl v minulé sezóně spolu s Henrikem s 82 body nejproduktivnějším hráčem Canucks. "Věřím, že budeme efektivní i bez Daniela. Je to ale stejně v každém týmu, když dva hráči hrají hodně dlouho spolu: když se jeden zraní, toho druhého to poznamená. Nikoliv proto, že jsme dvojčata, ale protože je Danny výborný hráč," doplnil Henrik.

Reklama

Související témata: