Hlavní obsah

Chelios zřejmě zakotví v nižší lize, pořád ale ještě myslí na NHL

Jirka G. NovákSport.cz

Hrající hokejová legenda Chris Chelios zřejmě odstartuje novou sezónu v nižší zámořské soutěži AHL. V pondělí absolvoval první trénink s týmem Chicago Wolves a podle svých slov zřejmě v tomto týdnu s klubem podepíše smlouvu. Zároveň ale dal 47letý obránce najevo, že se ještě nevzdává šance objevit se zase v NHL, kde odehrál celkem pětadvacet sezón.

Foto: www.chicagowolves.com

Chris Chelios na tréninku Chicaga Wolves

Článek

"Chicago Wolves jsou pro mne nová výzva. Chystám si to užít a strávit tady s kluky dobré chvíle," řekl Chelios po pondělním tréninku v Chicagu, které bylo při jeho další kariéře celkem logickou volbou. Vždyť v největším americkém městě státu Illinois se před 47 lety narodil a za místní Blackhawks také odehrál devět sezón v NHL.

Právě před deseti lety, v březnu 1999, přestoupil z Chicaga do Detroitu, v jehož dresu bojoval v NHL ještě letos na jaře. Poté ale o veterána ztratila slavná soutěž zájem. Chicago Wolves jsou sice farmářským týmem Atlanty, nicméně Chelios šance k návratu do NHL momentálně neřeší.

"Právě teď se soustředím jen na své výkony v Chicagu, nechci tu být jen na chvíli. V poslední sezóně jsem mohl odehrát jen třicet zápasů a proto teď chci hodně lidem i sobě dokázat, že pořád můžu hrát na vysoké úrovni," tvrdí.

V AHL byl Chelios už nejstarší  

Během své dlouhé kariéry v profesionálním hokeji hrál Chelios v zámoří zatím jen dvakrát mimo NHL. Při výluce soutěže v ročníku 2004/05 hrál soutěž UHL za michiganský klub Motor City Mechanics, a v poslední sezóně odehrál dva zápasy na farmě Detroitu v Grand Rapids v AHL, kde se stal historicky nejstarším hráčem soutěže.

V Chicagu jsou z jeho příchodu nadšeni. "Jeho sžití s týmem ještě chvíli potrvá, ale pro hráče, který toho má už tolik za sebou, to nebude problém. Neprošel tréninkovým kempem, ale ví, co je třeba a navíc je to pořád hodně soutěživý typ," řekl na Cheliosovu adresu trenér Wolves Don Granato.

V jeho týmu mají bohaté zkušenosti z NHL také brankář Manny Legace, nebo útočníci Josh Gratton a Jason Krog.

Reklama

Související témata: