Hlavní obsah

VIDEO: Kočí s Orrem si v bitce nic nedarovali, nakonec se ale smál Čech

TORONTO

Svou druhou bitku v sezóně a celkem šestadvacátou během kariéry v NHL má za sebou David Kočí. Český forvard Colorada se v úterním zápase v Torontu pobil na pěsti s Coltonem Orrem a oba borci předvedli pořádnou výdrž. Ačkoli si ani jeden nevytvořil vážnější převahu, celkově byl asi lepší domácí útočník. Nakonec se ale mohl smát Kočí, protože jeho Colorado vyhrálo zápas 4:1.

Článek

Alespoň částečně tak mohl být David Kočí spokojený. Právě na Orra totiž nemá zrovna nejlepší vzpomínky. Při vzájemné bitce v listopadu loňského roku si totiž zlomil ruku a strávil na marodce téměř měsíc.

Zápas v Torontu měl být původně poctou nedávno zesnulému bývalému hráči Maple Leafs Tedu Kennedymu, pětinásobnému vítězi Stanley Cupu. Jenže největší ovace nakonec sklidil útočník Colorada Darcy Tucker, ačkoliv někdejší hráč Toronta přispěl k porážce svého bývalého týmu gólem a asistencí. "Bylo to emotivní. Když jste na jednom místě odehrál tolik času, tak to pro vás moc znamená," řekl po zápase Tucker, jenž v Torontu strávil osm sezón.

Fanoušci Maple Leafs prožívají krutý vstup do sezóny, jejich tým prohrál i šestý zápas od začátku ročníku. Poku prohrají ještě jednou, vyrovnají téměř dvacet let starý klubový rekord z roku 1990. "Chybí nám více odolnosti, někteří hráči nezvládají odpovědnost," tvrdí trenér Ron Wilson.

Na něj i celý tým se snáší kritika. List National Post se podivuje nad formou brankáře MacDonalda a nechápe, proč zůstali na lavičce útočníci Stajan a Hagman, kteří v předchozích pěti zápasech zařídili pět branek. Generální manažer Brian Burke chce po hráčích víc agresivity. A Orr byl v bitce s Kočím lepší, jenže co je to platné, když to jeho spoluhráče příliš nevyburcovalo a první třetinu prohráli 0:2.

Reklama

Související témata: