Hlavní obsah

Sýkora bude se zraněným tříslem chybět Minnesotě určitě tři duely

ST. PAUL

Český hokejový útočník Petr Sýkora bude kvůli problémům s tříslem chybět v NHL Minnesotě minimálně v příštích třech zápasech. Letošní vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem se zranil v sobotním utkání na ledě San Jose a vynechá zbývající tři ze série čtyř zápasů Wild venku. Uvedl to deník Minneapolis Star Tribune.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

Sýkora stihl na ledě v San Jose strávit jen pět minut a 13 vteřin. V Minnesotě, kde se dohodl na kontraktu až v polovině září, ho postihlo už druhé zranění: v přípravě musel vynechat tři zápasy kvůli pochroumanému kotníku. V nové sezóně NHL si připsal Sýkora ve čtyřech zápasech jednu branku.

Chybět Minnesotě bude dvaatřicetiletý zkušený kanonýr určitě v dnešním duelu na ledě Anaheimu, v pátek v Edmontonu a v sobotu ve Vancouveru. Do hry se vrátí nejdříve na začátku dalšího týdne.

Pokud by dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a dvojnásobný mistr světa vynechal ještě další duel, padla by jeho naděje, že v této sezoně dosáhne hranice tisíce odehraných zápasů v NHL. V současné době má Sýkora na kontě 925 utkání v prestižní soutěži.

Autor 675 kanadských bodů za 301 branek a 374 asistencí a dalších 32 tref a 37 přihrávek ve 115 zápasech play off není jediným útočníkem, který bude Wild chybět. Cal Clutterbuck bude se zraněným kotníkem mimo hru několik týdnů a Pierre-Marc Bouchard je s otřesem mozku vyřazen na neupřesněnou dobu.

Reklama

Související témata: