Hlavní obsah

Havlát i Sýkora by se po zranění mohli brzo vrátit do kádru Minnesoty

MINNESOTA

Hokejisté Martin Havlát a Petr Sýkora z Minnesoty by se podle deníku The Minneapolis Star Tribune mohli v NHL již brzy objevit v základní sestavě Minnesoty. Z kádru je vyřadilo zranění třísel. Prvním zátěžovým testem bylo sobotní rozbruslení, které oba v pohodě absolvovali.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Martin Havlát (uprostřed) se spoluhráči z Minnesoty

Článek

"Cítil jsem se mnohem lépe, než jsem očekával," řekl Havlát v pondělí listu The Minneapolis Star Tribune. "Není to perfektní, ale myslel jsem, že to bude mnohem horší," dodal rodák z Mladé Boleslavi s tím, že by se nemělo jednat o nic vážného.

Poranění si osmadvacetiletý útočník přivodil ve středečním duelu proti Anaheimu, kde dostal u mantinelu tvrdý hit od Todda Richardse. "V Minnesotě jsem proto abych hrál tvrdě a zároveň chytře," uvedl Havlát. "Je na trenérovi, jak se rozhodne a kdy nastoupím," přidal.

Havlát v pěti odehraných zápasech nasbíral pět kanadských bodů za branku a čtyři asistence. Předchozí tři sezóny hájil zkušený útočník barvy Chicaga, kde v loňské sezóně získal úctyhodných 77 bodů (29 + 48). Sýkora dal ze čtyřech zápasů jeden gól.

Reklama