Hlavní obsah

Chelios podepsal s Chicagem v AHL smlouvu, v pátek by měl hrát

CHICAGO

Americký hokejový obránce Chris Chelios dnes podepsal smlouvu s vedením týmu Chicago Wolves v nižší AHL, který je zároveň farmou Atlanty Thrashers. Sedmačtyřicetiletý zadák s klubem v posledních dnech trénoval, nyní by se měl v pátek poprvé objevit v jeho dresu při soutěžním utkání proti Manitobě.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejový obránce Chris Chelios

Článek

"Nemám žádný cíl, jen prostě dál hrát. Je to pro mě výzva. Chci vidět, zda můžu stále ještě hrát," uvedl Chelios v minulém týdnu. "Můj syn je stejně starý jako někteří z těch kluků tady, ale může to být zábava. Chtěl bych si to s nimi užít," dodala velká postava historie NHL.

Podpisu s defenzivní legendou si v klubu náležitě váží. "Je to pro nás pocta mít ho v týmu. Jsme ohromně nadšení z toho, že máme někoho Chrisovy velikosti ve svém týmu. Bude skvělým příkladem pro naše mladé hráče, ať už na ledě nebo mimo něj," uvedl v klubovém prohlášení generální manažer Wendell Young.

Rodák z Chicaga Chelios nastartoval svou kariéru v NHL ve slavném Montrealu, ale v Chicagu odehrál za tamní Blackhawks devět sezon, než se v ročníku 1998/99 přesunul v závěru základní části k Red Wings. S Detroitem posléze dobyl dvakrát Stanley Cup, což se mu jednou podařilo již s Montrealem. Třikrát vyhrál Norrisovu trofej určenou nejlepšímu obránci.

Reklama

Související témata: