Hlavní obsah

Gončar si zlomil ruku, Škoulu čeká debut za Pittsburgh

PITTSBURGH

Hokejový obránce Martin Škoula se pravděpodobně v pátek dočká debutu v dresu úřadujícího vítěze Stanleyova poháru Pittsburghu Penguins. V sestavě momentálně vedoucího týmu NHL by měl nahradit ruskou hvězdu Sergeje Gončara, který se zranil v úterním utkání proti St. Louis.

Foto: www.pittsburghpenguins.com

Ruský obránce Sergej Gončar

Článek

Gončar opustil střídačku ve druhé třetině zápasu, který Pittsburgh vyhrál 5:1 a šestým vítězstvím za sebou si upevnil první místo v soutěži. Zástupci Penguins neuvedli, co přesně se pětatřicetiletému hokejistovi stalo. Podle listu Pittsburgh Post-Gazette má Gončar zřejmě zlomenou ruku nebo zápěstí.

"Ráno půjde na další vyšetření a uvidíme. I když bude chybět, věřím, že budeme hrát pořád stejně," řekl trenér Dan Bylsma, jehož svěřenci vyhráli osm z dosavadních devíti utkání.

Kouč dodal, že v pátek nejspíš dá první šanci Škoulovi, který na konci září po neúspěšných testech na Floridě a v Columbusu podepsal s Penguins roční smlouvu. "Gončar se asi nahradit nedá. S tím jaký má pro nás přínos v přesilovkách. Ale naštěstí máme další kluky - Letanga a Goligoského, kteří tu roli taky zvládnou," uvedl Bylsma.

V minulé sezóně Gončar zmeškal 56 zápasů kvůli vykloubeného ramenu, ale stihl se vrátit včas, aby pomohl Pittsburghu vybojovat Stanley Cup. Nyní je nejlepším obráncem týmu a třetím nejproduktivnějším hráčem Penguins s dvěma góly a šesti přihrávkami.

Škoula si zahrál v NHL naposledy v dresu Minnesoty, kde strávil poslední tři roky. V uplynulé sezoně si vítěz Stanleyova poháru s Coloradem z roku 2001 připsal v 81 zápasech čtyři branky a 12 asistencí.

Reklama

Související témata: