Hlavní obsah

AUDIO: Kotalík začal v Rangers parádně a čeká výbornou sezónu

Jezdci rozjeli novu sezónu NHL výtečně. A k oporám New York Rangers znovu patří čeští hokejisté. Po boku Rozsívala a Prospala se parádně daří také třicetiletému útočníkovi Aleši Kotalíkovi, který s Prospalem a Slovákem Gáboríkem řádí v přesilovkách. Není proto divu, že si Kotalík v rozhovoru pro server nhl.zpravy.ca start v novém působišti pochvaluje.

Foto: Henny Ray Abrams, ČTK/AP

Aleš Kotalík (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z New York Rangers Ryanem Callahanem z branky.

Článek

Buffalo a New York sice leží v jednom státě, hokejová cesta mezi nimi přes Edmonton však může být docela trnitá...

Před koncem minulého přestupního termínu jsem byl z Buffala vyměněn do Edmontonu, kde jsem dohrál sezónu. V létě jsem vstoupil na trh volných hráčů. Měl jsme i několik dalších možností, ale Rangers je klub, jehož nabídka se neodmítá. Zatím rozhodně nelituji.

Mužstvo šlape, hraje svoji hru. Jak jste spokojený s časem stráveným na ledě?

Vždycky to může být lepší, ale každý má v týmu nějakou roli. Někdy chodím na led víc, někdy méně. Hodně hraji přesilovky, které se loni Rangers moc nedařily. Jsem rád, že se mi daří, to mi pomáhá. Samozřejmě bych rád nastupoval v lajnách, které mají kreativní hráče a umí dávat góly, ale nedá se nic dělat. Hraji tam, kam mě trenér postaví. A zatím si stěžovat nemůžu. V desíti úvodních zápasech jsem udělal deset bodů a takový start do ligy jsem zatím nikdy neměl. Musím být tedy spokojený nejen s tím, jak šlape tým, ale také jak jsem začal sezónu já osobně.

Letošní sezóna je olympijská. Co od ní očekáváte?

Očekávám výborný rok. Způsob, jakým jsme v Rangers začali, je famózní. Snad nám to vydrží a body, které jsme na startu nastřádali, pak v době, kdy půjde o všechno, jako když najdeš... Jsou tady olympijské hry a pevně věřím, že pokud budu hrát svoji hru a bude se mi dařit, tak dostanu šanci na olympiádě hrát.

Pocházíte z Jindřichova Hradce stejně jako Milan Michálek. Jste spolu v kontaktu?

Z Jindřichova Hradce pocházejí oba bratři Michálkové a byl tady také Jirka Novotný, takže na 25tisícové město je nás v NHL docela dost. S Milanem v kontaktu jsem, občas si napíšeme. Ze San Jose byl vytrejdovaný do Ottawy a já věřím, že mu to bude sedět. Všichni si moc přejeme navzájem, abychom se pak mohli v létě sejít a výsledky třeba oslavit.

V New Yorku sídlí Spojené národy. Kolik národností hraje za New York Rangers?

Možná bych potřeboval chvíli popřemýšlet. Máme samozřejmě Američany, Kanaďany. Pak je tady Švéd Henrik Lundqvist, my Češi a Slovák Marián Gáborík. Viděl bych to na pět národností. (V mužstvu jsou ještě Rusové Anisimov a Lisin - pozn. red.)

Reklama