Hlavní obsah

VIDEO: Pavelec nechytil střelu přes celé kluziště a Atlanta prohrála

Český hokejový brankář Ondřej Pavelec v posledních zápasech potvrzoval, že se právem usadil jako jednička v brance Atlanty v NHL. V pěti předchozích zápasech vychytal svému klubu tři vítězství, jednou Atlanta prohrála až na nájezdy. Jenže situace z čtvrtečního zápasu s Washingtonem jej možná bude strašit ještě hodně dlouho, za jeho záda totiž skončila střela plachtící téměř přes celé kluziště!

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Hokejista Washingtonu Mike Knuble před brankářem Atlanty Ondřejem Pavelcem

Článek

Z hrací doby hokejového zápasu mezi Atlantou a Washingtonem utekla přesně polovina a nerozhodný stav 2:2 značil, že domácí drželi s jedním z nejlepších týmů Východní konference krok. Navíc právě dohráli přesilovou hru a chystali se na další zteč branky hostí. Jenže dopadlo to všechno trochu jinak.

Obránce Washingtonu Jeff Schultz sebral za vlastní brankou puk a prudce jej nahodil přes celé kluziště do útočné třetiny. K úžasu všech však kotouč skončil za zády Pavelce a hosté se dostali do vedení. Na obranu českého gólmana je třeba dodat, že puk se cestou odrazil od brusle domácího hráče a nakonec ještě těsně před Pavelcem poskočil od nerovnosti v ledu.

"Asi to měla být přihrávka, jenže se to cestou prostě hloupě odrazilo. Puk od ledu najednou poskočil a přelétl mi nad ramenem," vysvětloval po zápase laciný gól Ondřej Pavelec. "To se zkrátka občas stane, jenom se to teď stalo ve špatnou chvíli. Ale zítra je taky den," konějšil se.

Na ledě to však nevypadalo, že by kuriózní trefu hodil jen tak za hlavu. Za necelou minutu a půl totiž dostal čtvrtý gól a jen čtrnáct vteřin poté jej Chris Clark pokořil popáté. Pavelec chytil jen devět ze čtrnácti střel a za stavu 2:5 jej vystřídal Johan Hedberg. Atlanta nakonec zápas prohrála 4:5.

Reklama

Související témata: