Hlavní obsah

Kaberlemu se ulevilo, že Toronto po devíti zápasech konečně vyhrálo

Bodově výjimečný večer prožil v pondělí v NHL obránce Toronta Tomáš Kaberle, jenž jeden gól dal a na čtyři nahrál. Maple Leafs tak zvítězili poprvé od zažátku sezóny, když porazili Anaheim na jeho ledě 6:3. "Je to obrovská úleva," řekl po utkání jednatřicetiletý český zadák.

Článek

"Je to skvělý pocit, znovu se dočkat vítězství," uvedl pro agenturu AP Kaberle, jenž nejprve nahrál na první tři branky hostí, ve 47. minutě sám skóroval a poté se podepsal asistencí i pod poslední trefu Toronta v Honda Center na ledě Anaheimu.

Javorové listy čekaly na dva body dlouhých devět zápasů. "Nikdy bychom nepomysleli, že se výhry dočkáme až koncem října," smutnil rodák z Rakovníka, jehož Toronto je i přes plný bodový zisk na posledním místě Východní konference.

"Každá formace hrála jednoduchý přímočarý hokej byli jsme většinu zápasu v pásmu soupeře a využili přesilové hry," viděl Kaberle příčiny pondělního úspěchu. Hosté vsítili pět branek v početní výhodě a dokonale tak potrestali neukázněnost Kačerů, kteří se rovněž zmítají v krizi, když prohráli čtvrtý duel za sebou.

Hvězdou zápasu však nebyl vyhlášen český reprezentant, ale finský forvard Niklas Hagman, který zaznamenal hattrick. "Baví mě dávat góly," usmíval se po utkání devětadvacetiletý útočník. "Ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli, z toho mám mnohem lepší pocit," dodal Hagman.

Reklama

Související témata: