Hlavní obsah

Majitel Phoenixu odsouhlasil prodej klubu NHL

PHOENIX

Hokejový klub Phoenix Coyotes pravděpodobně přejde do rukou NHL. Dosavadní majitel Jerry Moyes už odsouhlasil prodej zadluženého klubu, transakci musí ještě potvrdit soudce Redfield Baum. Zástupci NHL nyní budou hledat vhodného kupce tak, aby se nemuseli Kojoti stěhovat z Arizony.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Nový trenér hokejistů Phoenixu Dave Tippett - ilustrační fotografie

Článek

Moyesovi zástupci zdůvodnili přijetí nabídk y tím, že už NHL platí náklady na chod týmu, na kterého je uvalen konkurz. O Phoenix vážně usiloval i kanadský miliardář Jim Balsillie, který chtěl celou organizaci přesunout do Hamiltonu. Jeho téměř dvojnásobnou nabídku oproti NHL však zamítl soud.

"Teď je hlavním cílem dostat klub z konkurzu a najít vhodného majitele. Výsledkem dnešního jednání jsem potěšen," oznámil zástupce komisionáře NHL Bill Daly. Podle něj by mohl být obchod uzavřen do týdne. Již v pondělí se vedení NHL včetně šéfa Garyho Bettmana sešlo se skupinou Ice Edge, která chce udržet klub v Glendale. O klub se podle Dalyho zajímají i další nejmenovaní zájemci.

Z odhadované částky 128 milionů dolarů za zadlužený klub se většina převede hlavnímu věřiteli, dalších 37 milionů dostane zpět NHL, která financuje chod klubu už od loňského podzimu. Moyes a bývalý kouč Wayne Gretzky dostanou částky mezi devíti a jedenácti miliony dolarů.

Reklama