Hlavní obsah

Obránce Šmíd měl prasečí chřipku. Už se uzdravil

Český hokejový obránce Ladislav Šmíd z týmu NHL Edmonton Oilers se nakazil prasečí chřipkou. Na svých internetových stránkách o tom informoval klub po úterní porážce 0:3 od Colorada Avalanche.

Článek

Podle trenéra Oilers Pata Quinna se ale třiadvacetiletý český hráč už uzdravil. Šmíd tak nepřišel o žádný zápas a proti Coloradu odehrál téměř 20 minut.

"Dnes pozdě odpoledne byl potvrzen případ nákazy virem H1N1 u jednoho z našich hráčů," řekl po zápase trenér klubu Pat Quinn. Dodal, že tým situaci probral s hráči a že je připraven jim pomoci nemoc zvládnout, pokud se nakazí další. "Mladí lidé tuto nemoc dostávají a mám dojem, že neexistuje žádný způsob jak to zastavit," podotkl Quinn.

V úterý se zároveň objevila v zámořských médiích informace, že prasečí chřipkou onemocněl i slovenský brankář Peter Budaj, který hraje v Coloradu. Hráčův otec, který je lékařem, to ale popřel; podle něj jeho syn měl jen běžnou chřipku.

Šmíd letos v létě s Oilers prodloužil smlouvu o další dva roky. V týmu předtím strávil tři sezony. Letos zatím ve 12 zápasech zaznamenal čtyři asistence.

Reklama

Související témata: