Hlavní obsah

Hudler okouzlil Detroit

PRAHA

Český hokejový útočník Jiří Hudler si začíná získávat velkou popularitu mezi příznivci Detroit Red Wings. V klubu NHL, s kterým v létě podepsal tříletou smlouvu, si po víkendových přípravných zápasech podmanil nejen fanoušky, ale obdiv mu vyznávají i spoluhráči včetně hlavního trenéra.

Foto: ČTK/AP

Jiří Hudler (zcela vpravo) bojuje o puk v pátečním zápase Detroitu s Washingtonem. Vlevo přihlíží Brett Hull

Článek

Když Jiří Hudler nastoupil do kempu jednoho z nejúspěšnějších klubů NHL, musel nejednou čelit posměšným narážkám na svou subtilní postavu. Nebývá totiž zvykem, aby se drobný klučina rval o místo mezi vypracovanými obry.

Malý Hudler mezi Goliáši

Hudlerovy na NHL nezvyklé parametry  (178cm a 76 kg) se staly vděčným tématem hokejových novinářů i poté, co absolvoval svůj první hrací víkend  v přípravě na novou sezónu.

Jenže devatenáctiletý mladíček z Čech už v Detroitu ukázal, že "na velikosti nezáleží" a že jeho cesta do hlavního týmu Red Wings povede jinudy než přes velké svaly. V sobotním přípravném zápase prohrál Detroit s New York Rangers 3:5 a dvě ze tří branek vstřelil právě Hudler. Obě trefy zaznamenal ve druhé třetině a ve třetí části měl blízko k hattricku.

I v Detroitu uznávají: Na Hudlera je radost se dívat

Americký deník Detroit News nenechal Hudlerovy výkony bez povšimnutí a napsal o něm rozsáhlý článek, ve kterém se o novém objevu Red Wings vyjadřují jen pozitivně. "Je to dobrý hráč a každým zápasem je čím dál lepší," komentoval například hru svého nového spoluhráče obránce Chris Chelios.

Hudlerovu neohroženost a dravost, s jakou se vrhá do útočné třetiny, si pochvaluje i trenér Dave Lewis. Především jej doslova uchvátila situace, kdy Hudler nebojácně v souboji o puk vlétl i do tak obávaného bijce jako je Darius Kasparaitis. "Vždy se snaží něco předvést. Když je na ledě, můžete si být jisti, že se něco stane," pokračoval Lewis.

Hudlerova kuráž trenérovi imponuje

Trenér Detroitu nešetřil chválou ani nadále: "Jakmile měl puk, byla radost se na něj dívat. "Absolutně mu nedělá problém vzít puk a řítit se do zakončení. K tomu musíte mít spoustu kuráže, obzvláště proti tak velkým obráncům, jakými disponují Rangers."

Podle Lewise působil Hudler ve svém druhém zápase za Detroit uvolněněji než ve své premiéře. "V prvním zápase ze sebe ještě teprve setřásal nervozitu, v sobotu už byl mnohem lepší," tvrdil detroitský trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články