Hlavní obsah

Ovečkin se chystá na návrat do NHL a souboj o krále bodování

NEW YORK

Loňský nejlepší hokejista NHL Alexandr Ovečkin po zranění "horní poloviny těla" bude podle vyjádření vedení Washingtonu Capitals do týdne připraven naskočit do hry. Fanoušci se tak mohou těšit na pokračování souboje se slovinským útočníkem Anže Kopitarem z Los Angeles o krále produktivity. Nejvíce kanadských bodů má na svém kontě forvard Kings, ruská hvězda ztrácí jediný bod.

Článek

Ovečkin stejně jako každý rok táhne Capitals, když ve 14 zápasech nasbíral 23 kanadských bodů za 14 gólů a 9 asistencí. Je tak druhý za slovinskou hvězdičkou ve službách Los Angeles Kopitarem (11+13). Ruský forvard je naproti tomu doposud nejlepším střelcem ligy o tři trefy znovu před rodákem z Jesenice.

"Musíme zatím dokázat vyhrávat i bez něj," řekl v úterý trenér Capitals Bruce Boudreau k Ovečkinově absenci. "Když si vezmete kolik dal Alex branek, tak nám samozřejmě chybí," přiznal Boudreau. "Musíme se proto zlepšit v obraně a nedostávat čtyři nebo pět gólů za zápas," varoval.

Washingtonu patří ve Východní konferenci s dvaceti body druhé místo za lídrem z Pittsburghu (22b). Poslední dva zápasy však prohráli a právě v nedělním utkání s Columbusem (4:5 PP) se čtyřiadvacetiletý Rus zranil. Odstoupil ve druhé třetině po srážce s hostujícím Raffi Torresem. Ve středečním souboji proti New Jersey tak nenastoupí ke svému pátému zápasu za pět sezón v NHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články