Hlavní obsah

AUDIO: Doufám, že se na olympiádu podívám, říká Tomáš Kaberle

Aleš Březina (Toronto)Sport.cz

Toronto vyslalo na branku Fina Nittymakiho 41 střel, přesto nakonec podlehlo hokejistům Tampy Bay 1:2 v prodloužení. V nastavení mělo první velkou příležitost Toronto, ale puk skončil na horní tyčce, zatímco Tampa svoji příležitost v 63. minutě využila. Před utkáním byl oceněn Tomáš Kaberle, který byl vyhlášen nejlepším hráčem minulého týdne v NHL a je s velkým náskokem na čele obránců NHL v kanadském bodování.

Článek

Zápas jste dotáhli do prodloužení, v němž jste nastřelili horní tyčku. Posléze jste však inkasovali a zápas prohráli...

To je už taková naše tradice. Vždycky prohráváme, dokážeme dotáhnout, ale v prodloužení prohrajeme. Měli jsme šance, puk ležel na brankovišti. Nedokázali jsme to tam protlačit. Pak jsme dostali v polovině prodloužení gól. K tomu se dá těžko něco říci. Je to smůla. Ztratili jsme cenné čtyři body v prodloužení. Myslím si, že jsme, jak na cestě, tak dnes, hráli podstatně lépe. Doufám, že se nám podaří v příštím zápase získat dva body.

Vrátili jste se ze zájezdu, vy jste byl vyhlášen jako nejlepší hráč minulého týdne v NHL…

Určitě to potěší. Napadalo tam všechno. Přesilovky nám vycházely. Na co jsem sáhl, to vyšlo. Jsou dny, kdy to vyjde a jindy to zase nevyjde. To každý ví, jsem rád, že to tam napadalo a když mužstvu se daří, ale to bohužel teď není takové, jak bych chtěl.

Sedmnáct bodů v kanadském bodování za dvě branky a patnáct asistencí, měl jste už někdy takový raketový nástup do začátku sezóny?

Asi ne, alespoň si nevzpomínám. Nedíval jsem se, kolik jsem měl bodů jindy na začátku sezóny, ale je to dlouhý rok a vždy to jde nahoru dolů. Na konci sezóny se člověk může podívat, kolik měl bodů, ale teď o tom nepřemýšlím. My bychom se chtěli dostat do play-off a víme, že máme dobré mužstvo. Je zapotřebí se dostat do pohody a vyhrát dva, tři zápasy za sebou. Pak nám bude vycházet všechno.

Přesto pět bodů v jednom utkání, jako to bylo v Anaheimu, to se jen tak lehko nepodaří…

Tam vyšlo všechno, na co jsem sáhl. Měli jsme hodně přesilovek, které vycházely. Bylo to naše první vítězství po osmi nebo devíti zápasech.

Tento rok je olympijský, co od něho očekáváte?

Je to hodně náročné, hraje se vše v krátké době. Po olympiádě se hraje prakticky každý druhý den do konce sezóny. Je to náročná sezóna, ale olympiáda je jednou za čtyři roky. Každý hráč rád reprezentuje svou zemi a já doufám, že se dostanu do mužstva.

Kvůli rozlosování jste měli dlouhý zájezd, jak hodnotíte tento systém v NHL?

Nelze si vybírat, každé mužstvo to má skoro stejné. Je to náročné a o to víc musí člověk odpočívat v létě.

Jiří Tlustý, který je nejlepší na farmě, se objevil v mužstvu ve dvou zápasech, ale zase šel zpátky. Proč?

Vrátil se Phil Kessel a někdo to musel odskákat a bohužel to byl Jirka. Určitě bojuje a hraje výborně. Prokazuje, že ty kvality má. Musí doufat ve své možnosti a musí se snažit dokázat, že zde má své místo.

Reklama

Související témata: