Hlavní obsah

Hejda se po zranění kolena vrátí do obrany Columbusu

Hokejový obránce Jan Hejda se po třech týdnech vrací do sestavy Columbusu. Po zranění levého kolena znovu pomůže svému týmu ve středečním utkání NHL proti San Jose.

Článek

Jednatřicetiletý rodák z Prahy se zranil při kolizi s útočníkem Calgary Curtisem Glencrossem v polovině října a podle prognóz mohl být mimo hru až šest týdnů. Během jeho absence se ukázalo, jak je Hejda pro Columbus platným hráčem.

Zatímco v úvodních pěti zápasech s Hejdou sestavě hokejisté Blue Jackets čtyřikrát zvítězili, v následných osmi utkáních bez něj se jim to povedlo jen třikrát. "O Janovi nikdy nepřemýšlíte, a myslím to v dobrém. Vždycky je na svém místě a nedělá chyby. Uvědomíte si to, až když je pryč. Teprve pak ho dostatečně oceníte," řekl kapitán Rick Nash deníku Columbus Dispatch.

Hejda měl v úvodních pěti zápasech sezóny bilanci osmi plusových bodů v hodnocení účasti na ledě a dělil se v této statistice o první místo v celé NHL. Na ledě trávil průměrně téměř 22 minut. V minulých dvou sezónách vynechal český reprezentant jen jeden zápas základní části a jeden duel play-off.

Reklama