Hlavní obsah

Za protekční očkování hokejistů Calgary začaly padat hlavy

EDMONTON

Vedoucí pracovník zdravotní komise kanadské provincie Alberta přišel kvůli hokejistům Calgary o práci. Nejmenovaný člen byl propuštěn poté, co hráče Flames a jejich rodiny upřednostnil při očkování proti prasečí chřipce.

Článek

"To, co se stalo, mě neskutečně urazilo," citovala agentura AP předsedu komise Kena Hughese. Podle něj vyšetřování stále pokračuje a nejspíš padnou další tresty.

Kanaďany rozhořčilo, že hokejisté a jejich rodiny byli očkováni na soukromé klinice poté, co lékaři přestali vakcínu, na kterou se v Kanadě stály hodinové fronty, kvůli příliš velkému zájmu a nedostatečným zásobám poskytovat.

Vedení Calgary je přesvědčeno, že nic špatného neudělalo, protože o vakcínu zažádalo podle předpisů. Prezident klubu Ken King uvedl, že očkování hokejistů je vzhledem k neustálému cestování a fyzické námaze prioritou. Současně dodal, že kdyby hráči museli čekat ve frontě, pouze by se postarali o rozruch.

V NHL zatím byly zaznamenány tři případy prasečí chřipky. Mezi nakaženými byli i český obránce Edmontonu Ladislav Šmíd a slovenský brankář Colorada Peter Budaj. V Kanadě si už nákaza vyžádala 101 obětí a zhruba 300 dalších lidí je podle agentury AFP v kritickém stavu.

Reklama

Související témata: