Hlavní obsah

K zájemcům o navrátilce Forsberga se znovu přidal i Vancouver

Přestože skutečný zdravotní stav Petera Forsberga je stále zahalen mlhou tajemství, už nyní se mezi zájemce o služby švédské hokejové legendy přihlásil další kandidát. Po čtvrteční výhře v NHL nad Minnesotou potvrdili zájem zástupci klubu Vancouver Canucks. Už dříve se objevily zprávy, že o šestatřicetiletého Forsberga velmi usiluje ruský tým AK Bars Kazaň.

Článek

"Předně potřebujeme vědět, zda je opravdu schopen hrát. Pokud ano, tak o něj určitě máme zájem. Už hodně dlouho se znám s jeho agentem Donem Baizleym a myslím, že patříme na užší seznam uchazečů o jeho služby, pokud se Peter rozhodne pro návrat," prohlásil generální manažer Canucks Mike Gillis.

Forsberg měl nabídku od Vancouveru už před dvěma lety, ale tehdy dal přednost návratu do Colorada. Tam v závěru základní části NHL 2007/08 odehrál devět zápasů a dalších sedm přidal v play-off. Pak se mu ale znovu ozvaly vleklé potíže s kotníkem.

Včera Forsberg nastoupil za švédský národní tým v rámci turnaje Karjala v Jönköpingu proti českému týmu. Pokud vydrží bez zdravotních obtíží a bolestí i další dva zápasy turnaje s Finskem a Ruskem, je připraven podepsat s některým ze zájemců profesionální kontrakt. Před reprezentačním comebackem sehrál tři zápasy ve švédské lize za mateřské MODO.

Reklama

Související témata: