Hlavní obsah

Edmonton připravil Colorado o domácí neporazitelnost

NEW YORK

Až v sedmém utkání NHL přišli hokejisté Colorada o domácí neporazitelnost. Postarali se o to hráči Edmontonu, kteří na ledě Avalanche zvítězili 5:3. Ve druhém nedělním utkání zvítězila Atlanta nad St. Louis 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Hokejisté Edmontonu se radují z branky Andrewa Cogliana (uprostřed) proti Coloradu.

Článek

Colorado srazila k zemi nedisciplinovanost. Z pěti obdržených branek inkasovaly Laviny čtyři v oslabení. Edmonton postavil základ svého úspěchu už v první třetině, kterou vyhrál 3:1. Domácí, za které nenastoupili čeští zástupci Milan Hejduk a Ladislav Šmíd, už zápas nedokázali otočit. Před domácími fanoušky tak padl poslední tým, který si držel na svém ledě stoprocentní bilanci.

V brance Atlanty se neobjevil český brankář Ondřej Pavelec, před kterým dostal přednost Johan Hedberg. A v utkání proti St. Louis se Thrashers podařil parádní obrat. Když se totiž dvanáct minut před koncem prosadil hostující Perron, vedlo už St. Louis 2:0. Atlanta však dokázala zásluhou Enströma a Hainseyho vyrovnat a vítězství si domácí zajistili v penaltovém rozstřelu, v němž se trefili Peverly a Kozlov.

Atlanta - St. Louis 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 53. Enström, 57. Hainsey, rozh. nájezd Peverley - 27. McDonald, 48. Perron. Zásahy brankářů: Hedberg 32/30 - Conklin 40/38. Diváci: 10 904. Hvězdy zápasu: Reasoner, Hedberg (oba ATL), Conklin (STL).
Colorado - Edmonton 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Branky: 8. Svatoš, 25. Hensick, 48. Jones - 5. Comrie, 15. Gilbert, 20. Penner, 45. Potulny, 57. Cogliano. Zásahy brankářů: Anderson 32/27 - Chabibulin 37/34. Diváci: 12 118. Hvězdy zápasu: Potulny, Penner (oba EDM), Stastny (COL).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články