Hlavní obsah

Jágra ještě v NHL uvidíme, tvrdí kouč Edmontonu Renney

EDMONTON

V NHL na něj nezapomněli a stále po Jaromíru Jágrovi touží. Řeč je o vedení Edmontonu a druhém trenérovi Tomu Renneyem. Ten se nechal slyšet, že útočník s číslem 68 stále na nejvyšší zámořskou soutěž má, i přesto že se sedmatřicetiletý forvard Omsku v současnosti potýká se zraněním zad. „Neustále ho máme v hledáčku,“ potvrdil Renney.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

„Jags a já jsme si před asi šesti týdny posílali textovky,“ svěřil se Renney novinářům. „Máme ho neustále na radaru, protože má stále věk na to, aby v NHL hrál. Jistě má před sebou ještě v NHL budoucnost, to je bez debat,“ dodal druhý kouč Edmontonu, s nímž má česká hvězda vřelý vztah ještě z dob působení v New Yorku Rangers.

Letos Jágr v KHL získal prozatím v 19 utkáních 16 bodů za 11 branek a pět asistencí a je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Avangardu. Vedení sibiřského klubu mu také chystá lukrativní kontrakt na příští ročník, po letošní sezóně mu totiž smlouva končí.

Vstoupí však do jednání generalita Oilers a získá sedmatřicetileté pravé křídlo opět do zámořských arén? V létě o jeho příchodu Edmonton koketoval, avšak nakonec jednání utichla.

Edmonton by byl první volba

Samotný Jágr se v minulosti nechal slyšet, že pokud by se do NHL vracel, Edmonton by byl na prvním místě. „Byl to docela vzrušující pocit, když jsem se doslechl, že se Edmonton o mě snaží, pokud se ještě někdy vrátím do NHL, oni budou moje první volba, protože o mě projevili zájem jako první. Nikdy na to nezapomenu,“ řekl Jágr v květnu...

Reklama

Související témata: