Hlavní obsah

Chicago s uzdraveným kapitánem Toewsem porazilo Los Angeles

CHICAGO

Hokejisté Chicaga zvítězili v jediném pondělním utkání NHL nad Los Angeles 4:1 a v tabulce Centrální divize se bodově dotáhli na dosud vedoucí Columbus. O svém úspěchu rozhodli Blackhawks třemi góly v úvodní desetiminutovce třetí třetiny.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Radost hokejistů Chicaga z výhry nad Los Angeles

Článek

K vítězství pomohl domácím i uzdravený kapitán Jonathan Toews, který vynechal posledních šest zápasů kvůli symptomům po otřesu mozku. Svůj návrat oslavil gólem, když v 46. minutě v přesilové hře zvýšil na 3:1.

"Jeho hra, nasazení a způsob, s jakým přistupoval ke každému střídání, jasně ukazují, proč je právě on naším kapitánem," pochválil svého spoluhráče útočník John Madden, jenž v 22. minutě otevřel skóre. "On není nijak hlasitý, ale jde všem příkladem svými výkony na ledě. A je to nakažlivé. Pokud budeme hrát se stejným zápalem jako on, všechno bude v pořádku," dodal Madden.

"Cítil jsem se dobře," prohlásil Toews, jenž byl v uplynulé sezoně s 34 góly nejlepším střelcem mužstva. "Když se podíváte na několik našich posledních zápasů, padlo v nich málo gólů. Měli jsme problém s přesilovkami. V tom byl dneska velký rozdíl," všiml si Toews, jehož tým v zápase využil dvě ze tří přesilových her.

Jediný gól Kings vstřelil v 30. minutě Anže Kopitar a se čtrnácti brankami se v tabulce střelců vyrovnal vedoucímu Alexandru Ovečkinovi z Washingtonu, který poslední tři zápasy kvůli zranění nehrál. Právě při Kopitarově vyloučení však Toews přidal třetí gól Chicaga.

"Vždycky hráčům zdůrazňuji, že přesilovky vám mohou vyhrát zápas a vyloučení vám ho mohou prohrát. Dneska jsme si to kvůli faulům prohráli," poznamenal trenér Los Angeles Terry Murray.

NHL:
Chicago - Los Angeles 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky: 22. Madden, 42. Brouwer, 46. Toews, 50. Ebbett - 30. Kopitar. Zásahy brankářů: Huet 18/17 - Quick 29/25. Diváci: 20 293. Hvězdy utkání: Brouwer, Keith, Madden (všichni CHI).

Reklama

Související témata: