Hlavní obsah

Hokejový útočník Krejčí se po prasečí chřipce vrátil k tréninku

WILMINGTON

Český hokejový útočník David Krejčí už je po onemocnění prasečí chřipkou v pořádku a v pondělí se poprvé znovu zapojil do tréninku Bostonu. Mladý centr vynechal pouze dva zápasy Bruins a byl izolován od zbytku týmu, aby se nemoc, diagnostikovaná v minulém týdnu, nemohla šířit na další hráče.

Článek

Krejčí se necítil dobře po úterním duelu NHL na ledě Detroitu, ve středu u něho byl virus H1N1 diagnostikován, ale poté se již začal postupně cítit lépe. Z brzkého návratu na led měl radost. "Cítil jsem se opravdu dobře. Bylo samozřejmě znát, že jsem pět dnů netrénoval, ale v úterý budu v pohodě," řekl po tréninku Krejčí serveru ESPN.com.

Naznačil tak, že by se mohl zapojit již do dnešního souboje Bostonu s Pittsburghem. "Posledních pár dnů jsem neměl ani horečku, jen mě trochu bolela hlava a cítil jsem se zesláblý. Už v neděli jsem se však cítil dobře, projel jsem se 20 minut na kole, a když jsem se ráno vzbudil, bylo vše v pořádku," popsal Krejčí.

Diagnózy se prý nijak neobával, neboť mu lékaři naznačili, že jako mladý profesionální sportovec by se měl s virem H1N1 vypořádat přibližně za pět dnů. "Když média popisují symptomy, zní to mnohem hůře," připustil Krejčí, který má zatím v této sezoně na kontě ze 14 zápasů pět bodů za gól a čtyři asistence.

Krejčí nebyl jediným hokejistou prestižní soutěže, který se prasečí chřipkou nakazil. Kromě jiných onemocněl v poslední době také český obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu.

Reklama

Související témata: