Hlavní obsah

Nylander ve Washingtonu stále nehraje, možná zamíří do KHL

Švédský hokejový útočník Michael Nylander by podle informací serveru TSN.ca mohl opustit Washington a zakotvit v jednom z klubů KHL. Sedmatřicetiletého centra si od soboty nevybral žádný z ostatních celků NHL a v pondělí byl stažen z listiny volných hráčů. S hráčovým svolením nyní mohou Capitals poslat Nylandera do KHL, na čemž prý také pracují, ale žádná smlouva ještě nebyla uzavřena.

Článek

I v případě, že se bývalý dvorní nahrávač Jaromíra Jágra do KHL nakonec přesune, bude Washington technicky odpovědný za jeho kontrakt. S případným zájemcem o Nylanderovy služby se však také může dohodnout na převzetí závazků či jiném vyrovnání. V této sezoně NHL Nylander nezasáhl do hry, ale jeho plat ve výši 5,5 milionu dolarů je komplikací pro platový strop Washingtonu.

Nylander upadl ve Washingtonu v nemilost a stal se po nástupu mladých ofenzivních hvězd přebytečným. Dokonce se nedávno ocitl na farmě v AHL. "V týmu pro tento rok pro něho prostě není místo. Už když jsme o tom přemýšleli před začátkem sezony, tak jsme si říkali, že Mike nám do žádné mezery v kádru nezapadá," připustil trenér Bruce Boudreau.

V NHL odehrál Nylander 920 utkání a připsal si 679 bodů za 209 branek a 470 asistencí. Kromě Washingtonu a Hartfordu oblékal také dres Calgary, Tampy Bay, Chicaga, Bostonu a New Yorku Rangers.

Reklama