Hlavní obsah

Shanahan po 21 sezónách v NHL končí s hokejem

NEW YORK

Slavný kanadský útočník Brendan Shanahan ukončil ve čtyřiceti letech hokejovou kariéru. V NHL strávil celkem 21 sezón a třikrát vyhrál s Detroitem Stanleyův pohár. V létě se sice chystal v přípravném kempu New Jersey Devils na další ročník, ale těsně před startem ligy klub opustil, protože se nevešel do týmu.

Článek

Do New Jersey, které ho v roce 1987 draftovalo jako druhého v celkovém pořadí, se vrátil jako volný hráč letos v lednu a ve zbytku sezóny odehrál 34 zápasů s bilancí šesti gólů a osmi asistencí. V srpnu podepsal novou roční smlouvu na jeden milión dolarů.

"Rád bych poděkoval rodině a všem přátelům, kteří mi pomohli splnit můj dětský sen zahrát si NHL," uvedl v úterý Shanahan v prohlášení.

Své dětské sny výrazně překonal. S 656 góly je jedenáctým nejlepším střelcem v historii NHL. Během kariéry nasbíral v 1524 zápasech 1354 bodů. Nastupoval také za Hartford, St. Louis a New York Rangers. Ve sbírce má také zlaté medaile z mistrovství světa v roce 1994 v Itálii a olympijských her v roce 2002 v Salt Lake City.

"Jsem neskonale vděčný všem trenérům a spoluhráčům, od kterým jsem se mohl učit. I když jsem snil o NHL, nemohl jsem si ani v nejmenším představit, jaké budu mít štěstí a požehnání," prohlásil osminásobný účastník Utkání All Star.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články