Hlavní obsah

Pittsburgh přišel o dalšího obránce, ze sestavy vypadl McKee

PITTSBURGH

Hokejisté Pittsburghu se musí v zámořské NHL vypořádat s absencí dalšího obránce. Infekce v prstu vyřadila ze hry Jaye McKeeho, od konce října již pátého z elitních šesti beků Tučňáků, kteří v této sezóně obhajují Stanleyův pohár.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Hokejista Pittsburghu Jay McKee (vlevo)

Článek

Dvaatřicetiletý McKee utrpěl zranění v pondělním zápase s Anaheimem, který Pittsburgh vyhrál 5:2. Doba léčení si podle prvních odhadů vyžádá dva týdny až měsíc. Penguins přitom již nyní hrají se třemi zadáky povolanými z farmářského týmu Wilkes-Barre/Scranton z AHL.

Na marodce jsou vedle McKeeho, jenž si ve 21 duelech připsal pět bodů za gól a čtyři asistence, ještě Kris Letang, Alex Golikoski, Sergej Gončar a Brooks Orpik. Alespoň u Gončara však klub živí naději, že by se mohl po zlomenině zápěstí, s níž vynechal 12 duelů, vrátit na led již ve čtvrtek v utkání na ledě Ottawy.

V kanadské metropoli by prý mohl po červencové operaci ramena zasáhnout v této sezóně poprvé do hry také útočník Maxime Talbot, který byl hlavním hrdinou rozhodující sedmé finálové bitvy proti Detroitu. Při výhře 2:1 tehdy vstřelil oba góly.

Reklama