Hlavní obsah

Z obrany Detroitu vypadl minimálně na měsíc zraněný Kronwall

Hokejisté Detroitu se musejí minimálně během následujícího měsíce obejít v NHL bez jednoho ze svých elitních zadáků Niklase Kronwalla. Osmadvacetiletý Švéd je mimo hru kvůli zranění levého kolena, které utrpěl v sobotním duelu v Montrealu, kde ho v průběhu první třetiny fauloval bitkař Georges Laraque.

Článek

Kronwall se po srážce, v níž ho Laraque atakoval kolenem, nemohl na nohu vůbec postavit a do zápasu již nezasáhl. Nedělní vyšetření magnetickou rezonancí prokázalo poškození vazu v levém koleně, s nímž byl švédský zadák v roce 2005 na operaci. "Není to přetržené, což je dobrá zpráva," řekl generální manažer klubu Ken Holland deníku Detroit News.

"Prý jsou tři stupně možného poškození, přičemž ten třetí je nejhorší. A v tomto případě jde prý o natažení vazu mezi druhým a třetím stupněm. Jisté je, že bude měsíc mimo, poté bude záležet, jak se vše bude hojit," dodal Holland na adresu hráče, jenž si v 21 zápasech této sezony připsal 13 bodů za pět branek a osm asistencí.

Laraque dostal dvouminutový trest za podražení. Přestože prohlásil, že šlo o nešťastnou kolizi, bude se v pondělí jeho zákrokem zabývat vedení soutěže. "Byli tam čtyři rozhodčí a nijak víc to nepotrestali. Kdybych dostal trest do konce zápasu, bylo by to jiné. Ale byla to prostě nešťastná náhoda. Neměl jsem důvod tam jít a zranit ho," uvedl Laraque.

Reklama

Související témata: