Hlavní obsah

Plekanec s Hamrlíkem pomohli Montrealu k další výhře

MONTREAL

Čeští hokejisté Tomáš Plekanec a Roman Hamrlík pomohli v úterním utkání NHL k vítězství svého Montrealu nad Columbusem 5:3. Plekanec si připsal dvě asistence, Hamrlík jednu. Montreal zvítězil ve třetím ze čtyř posledních zápasů.

Článek

Kanadský celek se musel obejít bez osmi hráčů základní sestavy. Naposledy vypadl ze hry český obránce Jaroslav Špaček, jehož do utkání nepustilo zranění v dolní části těla. "Myslím, že se v posledních zápasech ukazuje, jak dobře máme propracovaný herní systém. I když nám chybí tolik hráčů, systém se nemění a očividně funguje," prohlásil útočník Maxim Lapierre.

Přesto to byli hráči Canadiens, kteří šli v utkání poprvé do vedení, když Plekancovu přihrávku ze středního pásma dokázal proměnit v branku Cammalleri.

Cestu k vítězství však domácí hokejisté jednoduchou neměli. V utkání museli dvakrát dotahovat náskok soupeře. V první části se během dvou minut prosadili Vermette a Stralman a do kabin odcházeli spokojenější hokejisté Columbusu.

V polovině druhé části sice vyrovnal svou úvodní brankou v utkání Bergeron. Asistenci si připsal opět Pekanec. Vermette ale dokázal o dvě minuty později poslat Blue Jackets opět do vedení. O vítězství rozhodl Montreal ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:0. K výhře jim také pomohl brankář Carey Price, který pochytal 33 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Trenér Columbusu Ken Hitchcock si po zápase stěžoval na výkon brankářů. "V posledních dvou utkáních nezachytali gólmani dobře. Musí se zlepšit," řekl Hitchcock, jehož tým v pondělí podlehl vysoko 4:7 New Yorku Rangers a v brance se vystřídali Mathieu Garon a Steve Mason. "Nemůže se nám stát, že v prvních dvou třetinách hrajeme s takovým nasazením a pak to všechno zahodíme. Bohužel, děje se nám to až příliš často," dodal Hitchcock.

Statistika NHL:
Montreal - Columbus 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
Branky: 30. a 45. Bergeron (na první Plekanec), 6. Cammalleri (Plekanec), 43. Metropolit (Hamrlík), 56. Lapierre - 7. a 32. Vermette, 9. Stralman. Zásahy brankářů: Price 36/33 - Garon 29/24. Diváci: 21 273. Hvězdy zápasu: Price, Bergeron (oba MTL), Vermette (CLS).

Reklama

Související témata: