Hlavní obsah

Dvořákova pohoda na Floridě: 500 zápasů v dresu s panterem a nový dům

Příjemné období zažívá v posledních dnech český hokejista Radek Dvořák. V pondělním zápase NHL proti Pittsburghu zaznamenal dvaatřicetiletý forvard jubilejní 500. zápas v dresu týmu Florida Panthers, kde kroutí s přerušením v letech 2000-2007 už svou osmou sezónu. Že mu jižní pobřeží USA dokonale přirostolo k srdci, dokazuje i fakt, že zde před měsícem koupil nový dům.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Radek Dvořák v dresu Floridy

Článek

Co se týče počtu zápasů v NHL, patří Radek Dvořák k nejstabilnějším českým hokejistům, vždyť zde odehrál včetně play-off už přesně 1031 utkání. Z aktivních českých hráčů, kteří v soutěži letos působí, má na kontě víc jen Roman Hamrlík (1251), Petr Sýkora (1046), a Robert Lang (1036).

Na konci října měl sice Dvořák potíže s kolenem, ale před třemi týdny do kolotoče NHL znovu naskočil a stále patří mezi platné hráče Panterů. Dokonce patří do širší nominace české reprezentace pro olympiádu ve Vancouveru. Však nejen jej v sobotním zápase Rangers - Florida pozoroval asistent národního týmu Josef Jandač.

Před zraky Jandače byl vidět

S výkony českých hráčů mohl být nadmíru spokojen. Útočník domácího týmu Václav Prospal zařídil obě branky Rangers, jeho spoluhráč Michal Rozsíval jednou asistoval. Na druhé straně Tomáš Vokoun vychytal Floridě výhru 3:2, na níž se přihrávkami podíleli i Dvořák a Rostislav Olesz. "Ještě je před námi spousta zápasů, ale pokud si udržíme takovouhle formu, bude to jen dobré," řekl po zápase Dvořák.

Rodák z Tábora je s Floridou spjatý už od roku 1995, kdy si jej klub vybral jako desátého nejvýše postaveného hráče draftu. Za Pantery pak pravé křídlo nastupovalo až do prosince 1999, kdy byl vyměněn do New York Rangers. Přes Edmonton a St. Louis, a výpomoc Českým Budějovicím při výluce NHL, se na Floridu vrátil před dvěma roky, kdy s klubem podepsal smlouvu jako volný hráč.

Na novém domu ušetřil

A že by Dvořák rád na prosluněném poloostrově zůstal i nadále dokládá fakt, že si před měsícem pořídil na Floridě nové bydlení. Za dům o velikosti 330 metrů čtverečních se čtyřmi ložnicemi a třemi koupelnami v Boca Raton zaplatil 365 000 dolarů. Což není malá suma ani pro hráče, jehož plat činí 1,6 miliónu dolarů.

A to přitom ještě ušestřil, protože původní majitelé za dům v roce 2003 dali o téměř padesát tisíc dolarů více. Jenže po finanční krizi ceny nemovitostí ve Spojených státech a na Floridě zvlášť šly hodně dolů Jen za poslední rok se právě v Boca Raton prodalo přes 1500 domů a to za ceny v průměru 175 000 dolarů (necelé tři milióny korun).

Reklama

Související témata: