Hlavní obsah

VIDEO: Parádní zákrok Pavelce, který v NHL vymazal Detroit

DETROIT

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec vychytal ve středečním zápase NHL Rudá křídla z Detroitu, zastavil čtyřicet střel domácích a zejména jeho zásluhou vyhráli Thrashers ve městě automobilů 2:0. Pavelec předvedl parádní zákrok při jasné šanci Henrika Zetterberga a nenechal si vzít čisté konto.

Článek

Už v první třetině měl Pavelec pořádně napilno, když zastavil devatenáct střel Red Wings. „Jejich brankář byl prostě vynikající,“ lakonicky hodnotil výkon 22letého českého gólmana detroitský veterán Nicklas Lidström.

Nejčastěji si vylámal na Pavelcovi zuby Zetterberg, jenž poslal na bránu Atlanty osm navštívenek. Další v pořadí byl Todd Bertuzzi s pěti střeleckými pokusy. Všechno marné, za Pavelce neproklouzla ani myš. Gólman přitom později přiznal, že se před zápasem necítil příliš dobře.

„Byl to můj první zápas v Detroitu, byl jsem z toho trochu nervózní, přece jen mají skvělé hráče. Necítil jsem se nejlépe, ale od počátku hodně stříleli a dostali mě do provozní teploty,“ prohlásil Pavelec. K zákroku, kterým ohromil Zetterberga i domácí publikum, jen podotkl: „Pokusil jsem se co nejrychleji přesunout a nastavit rukavici. Naštěstí jsem ji měl na správném místě.“

Reklama

Související témata: