Hlavní obsah

VIDEO: Hemského start na OH ohrožen, v Edmontonu se jeho zranění děsí

EDMONTON

Na posledním mistrovství světa v hokeji hrál Aleš Hemský po boku Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše, po středečním zranění v utkání s Los Angeles však nikdo netuší, jak se bude zdravotní stav pardubického rodáka vyvíjet. A už vůbec se nikdo neodvažuje předpovědět, zda bude moci šestadvacetiletý forvard nastoupit za českou reprezentaci na blížící se olympiádě ve Vancouveru. Hemský byl sražen zezadu na mantinel Slovákem Michalem Handzušem a utkání nedohrál.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský

Článek

"Nemáme žádné zprávy, ale neočekáváme, že bude schopen v nejlbližší době nastoupit," děsí se kouč Edmontonu Pat Quinn. "Nevíme, co se s ním děje," dodal pro deník Toronto Sun. Podle kanadských médií se podrobil magnetické rezonanci s podezřením na zranění ramena.

Klub proto povolal několik hráčů ze své farmy ve Springfieldu, což svědčí o tom, že se může Hemského léčba protáhnout. "Ztratili jsme nejlepšího hráče a celý tým tím pochopitelně trpí," mrzí Hemského spoluhráče Andrewa Cogliana.

"Jedná se o tahouna týmu a doufáme, že se dá co nejdříve dohromady," řekl trenér Quinn na adresu Hemského, jenž ve dvaadvaceti zápasech nasbíral 22 bodů za 7 branek a 15 asistencí. V klubovém bodování je o čtyři body na druhém místě za Dustinem Pennerem.

Hemský figuruje v širší nominaci na olympiádu ve Vancouveru. Zda se šikovný útočník do 12. února uzdraví a především dostane znovu do formy, si budou muset čeští fanoušči i reprezentační trenéři počkat. Třiadvacetičlennou konečnou nominaci musí Vladimír Růžička oznámit do 18. ledna.

Reklama

Související témata: