Hlavní obsah

Čechy kosila v NHL zranění, na marodce je opět i hvězdný Rus Ovečkin

NEW YORK/PRAHA

Černé pondělí zažila hokejová NHL. Během zápasů se zranilo několik hvězd zámořské soutěže, včetně dvou českých reprezentantů. Brankáře Floridy Tomáše Vokouna trefil holí do hlavy spoluhráč Ballard, Rostislav Klesla z Columbusu se zranil po srážce s Jackmanem ze St. Louis. Po několika zápasech putoval na marodku i ruský kanonýr Washingtonu Alex Ovečkin.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Obránce Floridy Keith Ballard (vzadu) trefuje holí do hlavy spoluhráče Tomáše Vokouna.

Článek

Ten zákrok byl naprosto zbytečný. Tomáš Vokoun v 9. minutě zastavil nájezd šutéra Atlanty Iljy Kovalčuka, puk ale skončil vedle pravého betonu českého gólmana a ruský útočník jej doklepl do sítě. Frustrovaný bek Keith Ballard chtěl zlomit hokejku o brankovou konstrukci, při prvním švihu ale vzal po hlavě Vokouna. Ten se skácel na led, Ballard na druhý pokus uspěl a hůl o levou tyč zlomil.

To už ale k na ledě se svíjícímu Vokounovi spěchal lékař za doprovodu Rostislava Olesze. Vokoun měl podle klubového mluvčího natržené ucho, při převozu do nemocnice byl ale při vědomí. „Tomáš bude v pořádku,“ uklidnil fanoušky po zápase trenér Floridy Peter DeBoer. „Mimo tržné rány, kterou lékaři zašili, nemá Tomáš žádné další zranění,“ doplnil generální manažer Randy Sexton. Ballard odmítl situaci komentovat.

Předčasně skončil pondělní zápas i pro nejproduktivnějšího hráče Washingtonu Alexe Ovečkina. Ruský forvard se srazil koleny s obráncem Caroliny Timem Gleasonem. Ovečkin zůstal ležet na ledě, po chvíli mu spoluhráči pomohli do šatny. Za faul kolenem byl vyloučený na pět minut a do konce zápasu. Takový trest dostal podruhé ve třech posledních utkáních. „Každé Alexovo zranění nás zneklidňuje,“ nemá radost kouč Bruce Boudreau. Gleason se po ošetření vrátil na led.

Hokejista Washingtonu Alex Ovečkin (v předklonu) kulhá do šatny.foto: ČTK/AP/Gerry Broome

Levou nohu si poranil i obránce Columbusu Rostislav Klesla. Česká opora Blue Jackets se ve středním pásmu srazila s bekem St. Louis Barretem Jackmanem a zůstala pět minut ležet na ledě. Poté Klesla odkulhal do šatny, na levou nohu nemohl vůbec došlápnout. „Ráno podstoupí vyšetření magnetickou rezonancí. Víc nevíme, ale doufáme v co nejlepší výsledky,“ uvedl po zápase kouč Columbusu Ken Hitchcock.

Reklama

Související témata: