Hlavní obsah

Ovečkin dostal trest na dva zápasy za faul, při kterém se zranil

WASHINGTON

Ruský hokejový kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu dostal v NHL trest na dva zápasy za faul v pondělním utkání na obránce Caroliny Tima Gleasona. Nejužitečnější hráč minulých dvou sezón prestižní zámořské soutěže trefil zadáka Hurricanes kolenem na koleno a paradoxně se po faulu sám zranil. Ovečkin tak nenastoupí ve čtvrtek proti Floridě a v sobotu na ledě Philadelphie.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Hokejista Washingtonu Alex Ovečkin (v předklonu) kulhá do šatny.

Článek

Čtyřiadvacetiletá hvězda NHL v rychlosti vrazila do Gleasona ve 13. minutě a inkasovala trest na pět minut a do konce utkání. Ovečkin ale opustil led v bolestech a zřejmě by do hry už stejně nezasáhl. Po utkání prohlásil, že chtěl Gleasona trefit čistě, ale ten se mu šikovně vyhnul a Ovečkin podle svých slov už nedokázal na změnu pohybu zareagovat.

Ovečkinovo zranění ale není vážné a po odpykání trestu se pravděpodobně vrátí do sestavy Capitals. "Myslel jsem, že to bude horší, ale díky bohu mohu chodit a bruslit. Samozřejmě to trošku bolí, ale není to vážné," řekl Ovečkin, který byl vyloučen do konce utkání podruhé za poslední tři zápasy.

Předtím nedokončil utkání proti Buffalu po faulu u mantinelu na Patricka Kaletu, ale vyvázl bez dalšího trestu, zatímco Kaleta se mohl zlobit, když proti Philadelphii předvedl podobný nedovolený zákrok na Jareda Rosse a byla mu zastavena činnost na dvě utkání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články