Hlavní obsah

Brankář Vokoun má po úderu hokejkou třicet stehů, čeká ho asi týden pauza

FLORIDA

Zhruba třicet stehů v uchu a asi týdenní přestávka, takové následky si odnesl český hokejový brankář Tomáš Vokoun z Floridy z pondělního zápasu zámořské NHL, kdy jej trefil hokejkou do hlavy spoluhráč Keith Ballard. Frustrovaný obránce Panterů knokautoval týmovou brankářskou jedničku nešťastnou náhodou poté, co Florida inkasovala druhý gól v utkání.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Lékar Floridy u zraněného brankáře Tomáše Vokouna po zákroku spoluhráče Ballarda.

Článek

"Naštěstí to dobře dopadlo, mám jen bouli a natržené ucho," řekl Vokoun deníku Sport. Ballard jej zasáhl přímo do hlavy, když chtěl hokejkou praštit o tyčku. "Byla to nehoda. Keith neměl v úmyslu mě trefit, chtěl zlomit hokejku o tyčku, což se docela stává. Ale přihodilo se tohle... I on se cítil hrozně blbě. Ze začátku si vůbec neuvědomil, že bouchl mě. To mu došlo až v době, kdy přijel na střídačku. Jak byl naštvaný, tak si myslel, že bouchl do tyčky," uvedl český gólman.

V prvním okamžiku Vokoun vůbec netušil, jak k jeho zranění došlo. "Koukal jsem na druhou stranu, snažil jsem se najít puk. Když jsem se otočil, akorát jsem dostal tu ránu," popsal Vokoun, jenž si nejdříve myslel, že jej někdo nechtěně kopl bruslí do hlavy. Po tvrdém zásahu jej přímo na ledě ošetřil klubový lékař, poté brankář putoval do nemocnice, kde mu zašili tržnou ránu na hlavě.

Vokoun, který by měl být brankářskou jedničkou české reprezentace na únorových olympijských hrách ve Vancouveru, teď má v uchu přibližně třicet stehů. "Neměl bych mít delší než týdenní přestávku. Až budu moct dostat ucho do helmy, měl bych znovu chytat. Jinak se cítím v pořádku. Hlavu mám v pohodě, což je nejdůležitější," řekl gólman, jenž s týmem po zápase odletěl na Floridu.

Trestat Ballarda nebudeme

Ballard mohl být dokonce podle pravidel NHL potrestán za zranění, ale vedení soutěže oznámilo, že k žádné suspendaci nesáhne. A milosrdní budou ke svému hráči i v jeho klubu. "Nebudeme ho trestat. Byla to nehoda a on se za ni cítí hodně mizerně," prohlásil na adresu Ballarda generální manažer Panterů Randy Sexton.

"Byla to horká chvilka a vycházela z frustrace z naší hry. Jsem si jistý, že Keith už něco podobného nikdy neudělá," dodal trenér Floridy Peter DeBoer. Ballard se Vokounovi několikrát omluvil a v letadle cestou z Atlanty si prý už oba dělali z incidentu legraci. Jisté je, že do nejbližšího zápasu Panterů Vokoun určitě nezasáhne. Ve středu proti Coloradu by měl nastoupit Scott Clemmensen a klub zároveň již k týmu povolal z farmy Alexandra Saláka.

Podobně bizarné zranění brankáře od vlastního spoluhráče není ovšem v hokeji tak ojedinělé. Téměř před třiceti lety zažil něco podobného současný prezident St. Louis Blues John Davidson, kterého trefil Dave Maloney. A na posledním MS ve Švýcarsku téměř skalpoval slovenského brankáře Haláka jeho spoluhráč Surový.

Reklama

Související témata: