Hlavní obsah

Vokoun už je připraven k zápasu, Salák se vrátil na farmu

SUNRISE

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun z Floridy je po zranění ucha, které mu způsobenil ránou hokejkou do hlavy spoluhráč Keith Ballard v pondělním utkání na ledě Atlanty, připraven k zápasu. V sobotním domácím duelu NHL shodou okolností opět proti Atlantě už předpokládaná česká jednička pro olympijské hry ve Vancouveru nebude chybět na soupisce Panthers.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Lékar Floridy u zraněného brankáře Tomáše Vokouna po zákroku spoluhráče Ballarda.

Článek

Podle zpráv z týmu by měl Vokoun zatím jen krýt záda na střídačce Scottu Clemmensenovi. Další český gólman Alexander Salák se vrátil na farmu do Rochesteru.

Vokoun už od kuriózního zranění s týmem dvakrát trénoval. Ballard chtěl po trefě Ilji Kovalčuka na 2:1 v deváté minutě pondělního utkání praštit hokejkou do levé tyče branky Panthers, ale místo toho trefil vší silou Vokouna do helmy. Knokautovaná jednička Floridy opustila led na nosítkách a následoval přesun do nemocnice. Vokoun naštěstí vyvázl "jen" se zhruba 30 stehy na uchu a boulí. Ostatní vyšetření hlavy dopadla dobře.

Salák byl po Vokounově zranění podruhé v sezóně pozván do prvního týmu Floridy a dočkal se druhého startu v NHL. Ve čtvrtek nahradil Clemmensena na ledě Washingtonu ve 12. minutě po trefě Tomáše Fleischmanna na 0:2, ale porážce 2:6 nezabránil. I když si připsal 33 zákroků, inkasoval třikrát v přesilovce Capitals a jednou jej nechali spoluhráči na holičkách dokonce v oslabení.

Na první příležitost v NHL, kdy by nešel do branky až za nepříznivého stavu, zatím Salák čeká. Při prvním startu 9. října vystřídal při prohře na ledě Caroliny 2:5 na posledních 18 minut Vokouna. V AHL má ze 17 utkání průměr 2,03 inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,4 procenta a udržel jedno čisté konto.

Reklama

Související témata: