Hlavní obsah

Kubina: Proti Torontu budou zápasy vždy speciální

Tři rozdílné třetiny se odehrály během utkání, kdy se do Toronta vrátili bývalí hráči Maple Leafs Nick Antropov a Pavel Kubina. Ve druhé třetině vycházelo vše domácím, pětkrát skórovali a náskok udrželi. Po dlouhé době proti sobě nastoupili Kubina a Tomáš Kaberle. „Je to zvláštní pocit, člověk je nervózní, ale je pěkné vidět známé, vždycky to bude něco speciálního,“ řekl Kubina.

Foto: Gregory Smith, ČTK/AP

Obránce Atlanty Pavel Kubina zasahuje před svým gólmanem.

Článek

Jaké bylo setkání s Tomášem Kaberlem?

Nemluvili jsme spolu, pouze jsme si vyměnili pár SMS. Tomáše vždycky rád vidím a přeji mu, aby se mu dařilo.

V čem byla rozdílnost jednotlivých třetin?

První byla vyrovnanější a doufal jsem, že po oslabení tři na pět se trochu zvedneme a dáme nějakou branku, což se nám nepodařilo. V druhé třetině nás přehráli ve všem a zaslouženě vyhráli, i když některé góly byly náhodné dorážky. Ty šance tam byly. Několikrát se nám letos podařilo vrátit do zápasu, ale dnes už to nešlo. Pět gólů byl velký rozdíl a už jsme na to neměli.

Dá se srovnávat situace v Torontu a v Atlantě?

To se dá těžko srovnat. Každé mužstvo je jiné. Máme lepší útok, máme tam Antropova a Afinogenova.

Hrajete s Nickem Antropovem, s kterým jste hrál v Torontu, jak vám to pomáhá?

Byl jsem velice rád, že ve stejný den podepsali i Nicka. On je nejen výborným hráčem, ale skvělým člověkem. Byl jsem s ním velký kamarád již v Torontu.

Co říkáte na výkony brankáře Ondřeje Pavelce?

Ondra je mladý poctivý gólman. Má vše před sebou. Za góly, za dorážky dnes nemohl. Je to jen dobře pro český hokej, že máme takhle talentovaného brankáře do budoucnosti. Ondra může chytat dalších deset patnáct let.

Reklama

Související témata: