Hlavní obsah

Tampa Bay zařadila českého beka Krajíčka na listinu volných hráčů

TAMPA

Celek zámořské NHL Tampa Bay Lightning zařadil českého obránce Lukáše Krajíčka na listinu volných hráčů, kde si jej může vybrat kterýkoliv jiný tým prestižní soutěže.

Foto: San Antonio Rampage

Lukáš Krajíček v dresu San Antonia Rampage, farmy floridských Panterů.

Článek

Šestadvacetiletý vicemistr světa z Rigy z roku 2006 bude mít možná jasno o své budoucnosti do dnešní půlnoci. Pokud Krajíčka nezíská nějaký zájemce, může jej Tampa poslat na farmu, ale bude mu muset platit plnou částku z ročního příjmu 1,475 miliónu dolarů.

Kouč Lightning Rick Tocchet prý očekával od Krajíčka větší přínos v ofenzivě. V 21 zápasech v této sezóně si český bek připsal jedinou asistenci. "Jsem si jistý, že byl sám se sebou také nespokojený, ale v poslední době odehrál nějaké dobré zápasy," řekl deníku Tampa Tribune Tocchet. "Ale potřebujeme od něj dobrou přihrávku a střelu na bránu. Jediná asistence u hráče s takovým bruslením a střelou je trošku málo."

Tampa získala Krajíčka loni v říjnu z Vancouveru spolu s právem na Švýcara slovenského původu Juraje Šimka výměnou za Michela Ouelleta a Shana O'Briena. V první sezoně za Lightning nasbíral v 71 zápasech 19 bodů za dvě branky a 17 přihrávek.

Krajíček v 299 zápasech v NHL zaznamenal 70 bodů za deset branek a 60 přihrávek. Na jubilejní 300. duel v prestižní soutěži si musí počkat, protože dnes proti Coloradu hrát nemůže. Na kontě má rodák z Prostějova i 12 utkání v play off a v nich dvě asistence.

Reklama

Související témata: