Hlavní obsah

AUDIO: Udělám vše, abych se na olympiádu dostal, říká Milan Michálek

Prohře Ottawy na ledě Toronta nezabránil ani momentálně nejlepší český střelec v NHL Milan Michálek. Hosté celý zápas dotahovali náskok soupeře. Poslední branka Senátorů nebyla uznána a Maple Leafs výsledek 3:2 uhájili. Michálka prohra mrzela, ale jinak si své stěhování do Ottawy pochvaluje. „Zatím jsme na postupové pozici do play-off, doufám, že nám to vydrží,“ říká Michálek, jenž tajně doufá v pozvánku do Vancouveru.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Milan Michálek (vpravo) z Ottawy se raduje se svým spoluhráčem Mikem Fisherem z branky.

Článek

Celý zápas jste dotahovali náskok soupeře, nakonec se nepodařilo získat ani bod. Jak byste zhodnotil zápas?

Chtěli jsme vyhrát, protože v poslední době jsme neměli moc dobré výsledky, bohužel to nevyšlo. Měli jsme hodně šancí vyrovnat za stavu 2:3, nepodařilo se to, navíc nám rozhodčí neuznali jednu branku, takže to bylo špatné.

V letošním ročníku jste vstřelil už patnáct branek, jak jste spokojený s časem na ledě?

Zatím si nemohu stěžovat, hraji dost, zvykl jsem si poměrně rychle, ale v poslední době se mi tolik nedaří. Doufám, že to tam zase začne padat. Musím tvrdě pracovat a doufám, že to zase přijde.

V obraně hraje Filip Kuba, teď již pravidelně, ale ze začátku nenastupoval. Proč?

Na začátku roku byl zraněný, ale v současnosti je to náš nejlepší obránce, takže teď hraje hodně, jak v oslabení, tak přesilovky. Je často na ledě a my jsme spolu pořád i mimo led, takže je to super, že jsme dva Češi v mužstvu.

Jak hodnotíte ottawskou zimu?

Je to zcela jiné než v San Jose a už v Ottawě napadl nejen sníh, ale je i přes den -10 °C. Takže je to skutečně něco jiného. Musím si na to zvyknout.

Pocházíte z Jindřichova Hradce, kolik hokejistů v NHL je z tohoto malého města?

Byli jsme čtyři. Já, můj bratr, Aleš Kotalík a Jirka Novotný, který je teď v Rusku.

Sledujete nadále hokej v Jindřichově Hradci? Jednu dobu hrál dokonce ligu.

To si pamatuji moc dobře. Bylo to v roce 1993 a já byl malý kluk. S tátou a bráchou jsme byli na každém zápase. Docela to sleduji a daří se jim v druhé lize.

Předtím jste strávil celý čas v Západní konferenci nyní hrajete ve Východní, vidíte v tom rozdíl?

Je to těžké porovnávat. Hodně lidí ten rozdíl vidí. Podle mne je hokej všude stejný. Záleží na týmu. Každý tým hraje jinak. Některý je víc ofenzívní, jiný defenzívní, ale to je v obou konferencích.

Co říkáte rozvrhu NHL, do olympiády to není ještě tak zlé jako po olympiádě?

My již teď hrajeme každý druhý den. Celý prosinec leden, to bude podobné. Kvůli olympiádě je to dost našlapané, ale nedá se nic dělat. Každé mužstvo má stejné podmínky. Musíme to vydržet.

Jste nejlepším střelcem z českých hokejistů, kontaktoval vás někdo před olympiádou?

Zatím jsem s nikým nemluvil. Nemám žádné informace, ale udělám vše, co bude v mých silách, abych se do mužstva dostal. Budou tam nejlepší hráči z celého světa. Rád bych byl při tom.

A jaké je další přání?

Tak ta olympiáda a pak udělat s Ottawou dobrý výsledek. Udělat play-off a jít, co nejdál. Zatím jsme na postupové pozici, doufám, že nám to vydrží.

Reklama

Související témata: